NAORUŽANJE LAŽNE DRŽAVE: SAD šalju "Pumu" u Prištinu! Šta se to sprema?

Autor:

Vesti

26.01.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik za strateške komunikacije u Ministarstvu odbrane Sefer Isufi negirao je jučerašnje navode medija o kupovini 40 bespilotnih letelica od SAD, navodeći da je reč o nabavci četiri drona čiju je nabavku odobrila kosovska Vlada pre sedam meseci

NAORUŽANJE LAŽNE DRŽAVE: SAD šalju "Pumu" u Prištinu! Šta se to sprema?

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

- Iznenađeni smo informacijama u pojedinim našim medijima. Netačno je da će biti nabavljeno 40 dronova, radi se o projektu nabavke četiri drona koji je predložio ministar odbrane Armed Mehaj, a odobrila vlada pre sedam meseci - rekao je Isufi, prenosi Alo.

Bespilotni sistem "Puma" je sistem dronova za nadzor koji je funkcionalan i u dnevnim i noćnim uslovima, a Isufi je naglasio je da je to samo jedan od mnogih projekata koji su ugovoreni sa SAD.

- Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje smo ugovorili sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru državnog programa inostrane vojne prodaje, a to je program američkog Ministarstva odbrane, koji omogućava prodaju naoružanja i opreme za odbranu. Vlada Kosova je partnerski kupac proizvoda američke odbrambene industrije - dodao je Isufi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Aleks

27.01.2022 07:36

Lažna država, lažna vojska, lažni prelazi, lažne tablice i lične karte. Možda je i oružje lažno ? Pitajte Vučka, on SVE ZNA !