NEMAČKA SLAVI: Štraser trijumfovao u austrijskom Šladmingu!

Autor:

Sport

26.01.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje takmičenje u slalomu o okviru Svetskog kupa pred start Zimskih Olimpijskih igara održano je u austrijskom Šladmingu.

NEMAČKA SLAVI: Štraser trijumfovao u austrijskom Šladmingu!

Foto: Tanjug/AP

Najbrži na stazi bio je Linus Štraser, a vreme koje je Nemcu bilo potrebno za prvo mesto iznosilo je 1:46,00. Drugoplasirani Atle Lije Mekgrat zaostajao je samo tri stotinke, dok je domaći skijaš Manuel Feler kompletirao pobednički podijum u Šladmingu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Linus Štraser

 

Bila je ovo treća pobeda u Svetskom kupu u karijeri 29-godišnjeg skijaša iz Minhena – poslednji put slavio je u SK u Zagrebu u 2021. godini. Ovo je prvi put od 1990. godine da je Nemac bio najbrži na noćnoj trci u Šladmingu – pre 32 godine to je pošlo za rukom Arminu Bitneru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Linus Štraser

 

U kalendaru Svetskog kupa preostlala su još tri slaloma, a čitav spektakl u Šladmingu nažalost je održan pred samo 1.000 gledalaca zbog mera sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

 

 

Vodeći u generalnom plasmanu trenutno je Marko Odermat iz Švajcarske s 1.200 bodova, a prate ga Norvežanin Aleksander Olomt Kilde i Austrijanac Matijas Majer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading