ŠAMARČINA ZA PRIŠTINU, BRIDE OBRAZI! EU i SAD poslale jasnu poruku, KURTI SATERAN U ĆOŠAK!

Autor: Republika

Vesti

14.01.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija EU u Srbiji i ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD pozdravile su danas u zajedničkom saopšstenju nacionalni referendum o ustavnim promenama koji se u Srbiji održava 16. januara, te pozvali Vladu u Prištinu da omogući Srbima na Kosovu da ostvare svoje pravo glasa.

ŠAMARČINA ZA PRIŠTINU, BRIDE OBRAZI! EU i SAD poslale jasnu poruku, KURTI SATERAN U ĆOŠAK!

Foto: Tanjug/Pixabay.com

Zastave Srbije i samozvanog Kosova

- Verujemo da su ove reforme korak napred ka približavanju Srbije evropskim standardima i da će podržati proces pristupanja Srbije EU - navodi se u saopštenju.

Diplomatski predstavnici EU i SAD u Srbiji u zajedničkom saopštenju ohrabruju sve građane Srbije da učestvuju na referendumu, kao i u drugim izbornim procesima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sa žaljenjem se konstuje da vlasti u Prištini nisu dozvolile Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da prikupi glasačke listiće birača koji žive na Kosovu.


- Pozivamo Vladu Kosova da omogući Srbima na Kosovu da ostvare svoje pravo glasa na izborima i izbornim procesima u skladu sa ovom ustaljenom praksom - navodi se u saopštenju.

U zaključku, se i Priština i Beograd pozivaju da se uzdrže od akcija i retorike koje povećavaju tenzije i da se konstruktivno angažuju u dijalogu koji vodi EU, a u cilju napretka ka sveobuhvatnom sporazumu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading