11. FEBRUAR JE DAN "D"! PREDSEDNIŠTVO SNS DONOSI KLJUČNU ODLUKU: Srbija na raskrsnici!

Autor: Republika

Vesti

27.01.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka konačnu odluku o listama i kandidatima za opšte izbore doneće 11. februara na sednici Predsedništva stranke.

11. FEBRUAR JE DAN "D"! PREDSEDNIŠTVO SNS DONOSI KLJUČNU ODLUKU: Srbija na raskrsnici!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Nakon toga uslediće sednica Glavnog odbora SNS, koji bi trebalo da verifikuje predložene kandidate za poslanike i odbornike.

Tada bi trebalo da bude doneta odluka i sa kim će naprednjaci praviti koaliciju, odnosno da li će izbornu trku trčati zajedno sa socijalistima ili će SNS i SPS na birališta ići na odvojenim listama.

Mada je predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić na sednici Predsedništva stranke u ponedeljak, pominjao potpredsednika SNS Aleksandra Šapića kao mogućeg prvog na listi vladajuće stranke na izborima u Beogradu o tome se, kako pišu Novosti, nije glasalo, niti je bilo kakva odluka doneta.

KAMPANJA STARTUJE ZA 20 DANA

Prema kalendaru izbornih rokova, vanredni parlamentarni i lokalni izbori u pojedinim mestima, za koje je najavljeno da će biti 3. aprila, trebalo bi da budu raspisani 15. februara. Predsednički izbori koji bi trebalo da se održe istog dana kad i glasanje za Narodnu skupštinu, biće najverovatnije raspisani 2. marta.

 

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Šapić, koji je i predsednik Opštine Novi Beograd, juče je poručio da ga je za prvog na listi za glavni grad predložio lično šef partije i da bi to trebalo da bude potvrđeno na sledećoj sednici Predsedništva, u februaru.

On je podsetio da se na tom mestu nalazi već 10 godina i da se prestonicom bavi već 12 godina.

Dodao je i da se 2018. kandidovao za funkciju gradonačelnika i da bi mu bila čast da se opet nađe u trci.

- To je čast, ali i obaveza. Ja sam čovek sa obe noge na zemlji i u ovom poslu sam poprilično dugo. Ispred nas je važan period u kome treba Beograđanima predstaviti razvojne planove za glavni grad - poručio je Šapić za TV Pink.

Na sednici Predsedništva SNS održanoj u ponedeljak, razmatrano je i da ime lidera Vučića bude u nazivu lista za republičke i beogradske izbore, a kako saznajemo, šef naprednjaka je poručio da je to poslednji put da će se njegovo ime koristiti u nazivu neke liste ove partije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Ivan

27.01.2022 14:19

Sns ce doneti najbolju odluku za gradjane republike srbije

Minja

27.01.2022 14:23

Podrska Vucicu da se kandiduje za predsednicke izbore. Srbija bez njega na celu nije ista. A sto se tice Sapica ima moju podrsku, pokazao se kao vredan i dosledan svoje reci.

Vvvlllll

27.01.2022 14:33

Srbija je na raskranici,ali da opet krene putem kojim nas vodi Vucic,jako i dostojanstveno

Mali

27.01.2022 14:51

Svi kandidati su dobri, Šapić je najbolji!