RESETOVANJE TADIĆEVOG POTPREDSEDNIKA: Radosavljević optužio Vučića da laže, DOBIO BRUTALAN ODGOVOR!

Autor: Republika

Vesti

07.12.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović žestoko je odbrusio potpredsedniku Socijaldemokratske stranke (SDS) Goranu Radisavljeviću.

RESETOVANJE TADIĆEVOG POTPREDSEDNIKA: Radosavljević optužio Vučića da laže, DOBIO BRUTALAN ODGOVOR!

Foto: printscreen

Klasični politički nokaut usledio je nakon objave Radosavljevića na Tviteru, koja se ticala superkompjutera, a što je bio povod da Radosavljević optuži predsednika Srbije Aleksandra Vučića da laže.

- Reče danas Vučić da je superkompjuter u Kragujevcu prvi takav u regionu. U regionu superkompjutere imaju još Hrvatska (dva), Bugarska, Slovenija, Grcka. A ima jedan i u NIS-u tako da ovaj u KG nije ni prvi u Srbiji. Ne može čovek da ne slaže, ne vredi - napisao je Radosavljević.

 

 

Usledio je žestok odgovor Jovanovića.

Strašno je koliko ne znate. Reč je o prvom superkompjuteru sa platformom za razvoj veštačke inteligencije #AI. I jeste prvi, koliko god se to Vama ne sviđalo. Pročitajte nešto pre komentarisanja. Dobro smo kao država još i prošli dok su je vodili pametnjakovići kao @Radosav77 - odgovorio je Jovanović.

 

 

Foto: printskrin

Ana Brnabić

Podsetimo, kako je Republika već pisala, premijerka Ana Brnabić je ocenila da je za naše zdravstvo izuzetno veliki doprinos nove generacije superkomjutera i veštačke inteligencije koju Srbija danas poseduje.

Kada imate ovaj superkompjuter vi mu praktično date milon snimaka radioloških ili mamografa ili CT pluća koje on potom obrađuje. I za praktično jedan dan ti snimci su pregledani i ukaže na mane koje se na njima nalaze. Time u stvari mi ne isključujemo način na koji ova tehnologija može da ubrza posao, da se skrate liste čekanja za neohodno lečenje i slično. Na taj način se brže i efikasnije pomaže lekarima da što pre postave dijagnozu - navela je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ranko

07.12.2021 12:57

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Goran Radisavljević zna da surfuje po Internetu pa misli da je "posisao" sve znanje o kompjuterima. Početnik na početku.

Odgovori 17 2