PRAZNA PRIČA ILI JE TORTURI ALBANACA STVARNO DOŠAO KRAJ!? General Kajari obećao: KBS ne može na sever Kosova bez mog odobrenja!

Autor: Republika

Vesti

31.10.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi komandant Kfor-a na Kosovu i Metohiji, mađarksi brigadni general Ferenc Kajari naglasio je da će za ulazak KBS na sever Kosova biti potrebno njegovo odobrenje.

Republika

Foto: Youtube/KosovoOnline

Ferenc Kajari (desno), novi general Kfor-a na Kosovu

Kajari je podsetio da po dogovoru, KBS, mora da ima dozvolu Kfor-a za ulazak na sever Kosova. Ipak, to u prethodnom periodu često nije bio slučaj, pa su pripadnici KBS i ROSU upadali na sever Kosova i vršili torturu nad Srbima.

U nekoliko navrata u prethodna dva meseca je kosovoska policija, po nalogu vlasti lažne države, upadala u Severnu Mitrovicu, a poslednji put je ranjen Srećko Sofronijević, koji je potom operisan i na svu sreću, oporavio se.

Ako je suditi po izjavama novog komandanta Kfor-a, ovakve stvari se više neće dešavati.

Kosovske bezbednosne snage, prema ranijem dogovoru, moraju da budu ovlašćene od komandanta Kfora pre bilo kakvog raspoređivanja na severu Kosova. Kosovska policija može slobodno da se kreće po celom Kosovu. NATO očekuje da lokalne institucije nastave da se pridržavaju tog sporazuma. U svojim prvim nedeljama sastao sam se sa ključnim rukovodiocima institucija na Kosovu, koji su me uverili da će pre bilo kakve akcije postojati odgovarajuća koordinacija sa Kforom i da će raspoređivanje KBS-a na severu Kosova i dalje biti zasnovano na prethodnom obaveštenju i odobrenju od strane komandanta Kfora - rekao je Ferenc Kajari za Kosovo onlajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Duksi

31.10.2021 11:55

Daj Bože da je tako.

Zaro

31.10.2021 14:09

Podici gotovost za jos 100%,ej Madjari nam garantuju,pa oni su celu Backu ocistili od Srba,sve nas pod led pobacali...e moji cetnici ala vam je kratka pamet,da je bar ko kose ili brada.