SRAMOTA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE I KFORA! Bečić: Dosta je bilo poziva na uzdržanost, jedini cilj Albanaca sa Kosova i Metohije je etnicko čišcenje Srba!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.10.2021

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da je današnji napad na Srbe sa severa Kosova sramota za međunarodnu zajednicu i KFOR.

Republika

Foto: Printscreen/IndeksOnline

Nemiri na Kosovu i Metohiji

Bečić je poručio da je bilo dosta poziva na uzdržanost, dok jedna strana stalno izaziva sukobe i podriva mir u regionu, navodi se u saopštenju.

On je dodao da međunarodna zajednica mora da pošalje snažnu poruku, kako je rekao, da je "etničko čišćenje" Srba na Kosovu nedozvoljeno.

- Jedini cilj Albanaca sa Kosova i Metohije je etnicko čišcenje Srba. (Aljbin) Kurti jednostavno ne može da dozvoli miran život ni za to malo Srba koje još nisu proterali - naveo je Bečić.

On smatra da je cilj ovakvog scenarija, iza kojeg stoji Kurti, obračun sa Srbima i prekid dijaloga.

- Uskraćuju Srbima na Kosovu lekove i osnovne životne namirnice, samim tim uskraćuju im osnovne uslove za život - naveo je Bečić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading