ŽESTOKA BLAMAŽA DANASA: Tvrde da je vlast prodala Kalemegdan, A UGOVOR SKLOPLJEN U ĐILASOVO VREME!

Autor: Republika

Vesti

07.10.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niskotiražni tabloid Danas pod kontrolom opozicije i njenog lidera Dragana Đilasa ne propuštaju priliku da napadnu aktuelnu vlast u Srbiji, ali i da se žestoko izblamiraju.

Foto: ST/D. KUJUNDŽIĆ/printscreen

Danas optužuje vlast u Srbiji da je prodala Kalemegdan

U štampanom izdanju Danasa, naime, objavljen je članak pod naslovom "Vlast prodala Kalemegdan za solitere i garaže" u kome se između ostalog konstatuje da je izgradnjom takozvanog K distrikta načinjena nepovratna šteta kulutno-istorijskom spomeniku u srcu Beograda.

Uz to, u pomenutom tekstu Danas navodi da su institucije nadležne za zaštitu spomenika kulture praktično dale zeleno svetlo da se spomenik od izuzetnog značaja privatizuje, a gradnjom zatrpa i uništi dobar deo neistraženih ostataka srednjevekovnog grada.

I sve bi to još i bilo u redu da, u gebelsovskom maniru, Danas nije prećutao ključnu činjenicu da aktuelna vlast sa tim nema ama baš nikakve veze!

Koliko su medijski kerberi iz Danasa zaslepljeni mržnjom prema režimu u Srbiji oličenom u predsedniku Aleksandru Vučiću, svedoče i podaci koji nedvosmisleno pokazuju da je ugovor o zakupu sklopljen dok su Dragan Đilas i njegova karamila vedrili i oblačili Srbijom i Beogradom.

Prema lako proverljivim podacima ugovor o kupoprodaji navedenog dela Beogradske tvrđave sklopoljen je između Beogradske konfekcije Beko u stečaju kao prodavca i kompanije Propetry Development kao kupca još 2007. godine.

Ugovor overen pred Opštinskim sudom u Beogradu, overen je, dakle, u vreme kada su Dragan Đilas i Demokratska stranka bili na vlasti.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da su novinari i urednici Danasa spremni na sve, pa i to se prikažu kao totalne neznalice, samo ako njihovo pisanje može doprineti blaćenju vlasti u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mile

07.10.2021 12:01

Sto onda sadasnja vlast ne ponisti ugovor na dobrobit svih?

Fikus

08.10.2021 21:35

@Mile - Kako da poništi ugovor kad su zgrade izgrađene i ljudi u njima žive? Bilo bi jako znaimljivo kad bi neki novinar pronašao podatke koliko para je tadašnja žuta vlast u BG strpala para u svoje džepove pa da im se bumerang obije o glavu.