SUMANUTA MRŽNJA PAVELIĆEVACA: Optužili predsednika Vučića i patrijarha Porfirija da po Putinovom nalogu ruše sve u regionu!

Autor: Republika

Vesti

05.10.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na hrvatskom portalu Slobodna Dalmacija osvanuo je tekst koji je posvećen ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i napadu na predsednika Rusije Vladimira Putina i ruskog patrijarha Kirila, dok su u naslovu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Porfirije.

Foto: Printsrkin/Instagram

Patrijarh Porfirije i predsednik Aleksandar Vučić na meti Hrvata

Dok se tekst u najvećoj meri odnosi na ruskog predsednika Putina i Kirila, u naslovu se navodi da "treba očekivati nove "šporkarije" tandema Vučić - Porfirije".

U sramnom tekstu Slobodne Dalmacije stoji kako se Putin ne miri sa činjenicom da je Vartolomej vratio autokefalnost Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, pa kreće u obračun sa neposlušnim patrijarsima širom sveta.

Sramni navodi i lažne optužbe koji se spominju u ovom tekstu jesu da predsednik Vučić i patrijarh Porfirije po nalogu ruskog predsednika i Kirila šire srpski svet i ruše sve u regionu.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin, predsednik Rusije

Naime, u tekstu se pravi paralela između srpskog i ruskog predsednika, navodeći da su “globalne imperijalističke pretenzije koje Putin provodi uz pomoć Ruske pravoslavne crkve čuvajući “ruski svet”, identične metodi “srpskog sveta” koju ovde primenjuje Vučić uz pomoć i saradnju SPC i Porfirija”.

Dalje navode da je "tandem Putin-Kiril zapravo tandem Vučić-Porfirije, te da Porfirije nikada ne bi postao patrijarh da nije imao Vučićevu punu podršku za širenje srpskog sveta".

Ovo je samo jedan u nizu napada na predsednika Vučića i još jedna uvreda na račun Srbije, pa tako ni ovaj tekst nije prošao bez laži i uvreda upućenih predsedniku Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Srba

05.10.2021 08:20

Hrvati su uvek spremni za napad, vise ne gledaju na koga udaraju!

Mile Bambus

05.10.2021 08:31

U svemu vide problem, samo ne vide u sebi. Svoje greske. Nije ih sramota, nego velicaju svoje zlocine poslednjih sto godina, umesto da se stide.

Zeljko

05.10.2021 13:10

U toj Hrvatskoj stvarno ima slučajeva za posmatranje, koji su oni komplaksaši pa tp je nemoguće. Pa naravno da će Srbija da se diže ekonomski i da će da uđe u EU ma koliko Hrvati to ne želeli.