KURTI SE SPREMA ZA RAT? Lažna država POVEĆAVA budžet Kosovskih bezbednosnih snaga!

Autor:

Vesti

05.10.2021

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da "odluka o povećanju budžeta za Ministarstvo odbrane ima za cilj izgradnju odbrambenih kapaciteta Kosova, kako bi KBS bile spremne za odbranu teritorije Kosova, održavanje ustavnog poretka, podršku civilnim vlastima u slučaju krize i kako bi mogle da učestvuju u međunarodnim vojnim operacijama", prenosi Kosovo onlajn.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijer Kosova zajedno sa ministrom odbrane Armendom Mehajem i pukovnikom Ejupom Makedoncijem razgovarao je danas na virtuelnom sastanku sa pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga, koji studiraju na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, u Britaniji.

- I u prošlosti su naši oficiri pokazali izuzetno visoke rezultate donoseći na Kosovo mač princa Čarlsa i najviše medalje i nagrade Akademije. Nije bilo nimalo lako s obzirom na konkurenciju i visok nivo stručnosti britanskih i međunarodnih oficira na toj akademiji - rekao je Kurti.

Kurti je naglasio da je Vladi Kosova glavni prioritet bio povećanje budžeta za vojsku.

Prema pisanju Kljan Kosova, pripadnici KBS-a zahvalili su premijeru na kontinuiranoj podršci Vlade Kosova i KBS-a, kako u pogledu dobrobiti vojnika koji pohađaju ovu akademiju, tako i na stalnoj brizi i motivaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
miodrag

05.10.2021 14:58

djabe ste krecili