ON JE PRVI CENZOR SRBIJE! Sam sebe ofirao - POZNATO KO JE DRUKAO SRPSKE MEDIJE TVITERU!

Autor: Republika

Vesti

07.09.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza prljave kampanje koja je rezultirala žigosanjem pojedinih srpskih medija (uključujući i Srpski telegraf) kao "onih koji sarađuju sa vladom Srbije" od strane tehnološkog giganta Tvitera stoji lično Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo, otkriva Republika.

Foto: Tanjug/Z. Zestić/ printscreen

 

Prethodnih nedelja, naime, odluka Tvitera da obeleži pojedine medije kao bliske režimu u Beogradu, tresla je srpsku političko-medijsku scenu, a sada je poznato i ko je celu priču "zakuvao".

Antonijević se, kao što se može videti na njegovom profilu, sam ofirao i priznao da je Tviteru pisao dojavu na osnovu koje je IT gigant sproveo neviđenu medijsku cenzuru.

Sam se ofirao

- Ima li lektora u ovom tviteru? Lepo je, dragi moj Twitter, što ste na osnovu moje dojave ove označili kao medije koji sarađuju sa Vladom Republike Srbije, ali bi bilo lepo da koristite naše padeže i da Vladom pišete velikim slovom. Hvala unapred, a hvala i što koristite ćirilicu - napisao je Antonijević na toj društvenoj mreži priznajući da on stoji iza etiketiranja medija.

 

Upitan da odgovori na pitanje kojim se kriterijumima vodio kada je Tviteru dojavljivao koji mediji sarađuju sa Vladom Srbije, Antonijević je bezobrazno odgovorio:

- Odokativno.

Podsetimo, Srpski telegraf i Republika u više navrata ukazivali su na licemerje Tvitera koji je medija čija mu se uređivačka politika ne sviđa etiketirao kao "režimske", dok je istovremeno bio potpuno slep za medije pod kontrolom tajkuna i stranaca.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Milan Antonijević tužakao srpske medije Tviteru

Naprotiv, te samozvane borce za demokratiju i ljudska prava, a zapravo samo propagandna glasila, Tviter uzdiže na pijedastal nezavisnih i profesionalnih.

Takođe, u velikom serijalu koji smo nedavno objavili, otkrili smo sve detalje o finansiranju medija koji se lažno predstavljaju kao objektivni.

Skandaloznu odluku Tvitera nedavno je komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Jedva čekam da mi isključe nalog da budem još jedan Tramp u svetu, da se pokaže kako je dobro da talibanski portparoli imaju slobodan pristup toj slobodarskoj mreži, za koju bi neki rekli poslušničkoj mreži. Ja da budem poslušnik takvima neću - rekao je nedavno šef države obilazeći Zlatiborski okrug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading