Lučić: Ubeđeni smo da smo greškom dobili papir o ukidanju MTS na teritoriji KiM (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.08.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lučić je komentarisao odluku prištinskih vlasti, kojom se ukida kompanija MTS doo.

Lučić: Ubeđeni smo da smo greškom dobili papir o ukidanju MTS na teritoriji KiM (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dopisnik KiM

Generalni direktor Telekom Srbija, Vladimir Lučiću izjavi za medije, govorio je o koracima koje će ova kompanija preduzeti, rekavši da ne može da zamisli niti jedan drugi scenario, osim onog u kom će se žalba na ukidanje MTS-a prihvatiti.

- Prvo ćemo, naravno, probati u lokalnom sudu. Ne bih preporučio ovim vlastima (u Prištini) da mi idemo na arbitražu, pa da tražimo naknadu štete koja bi bila velika. U Briselskom sporazumu je jasno definisano naše poslovanje koje čak, i kad odete u te registre, piše. Prema Briselskom sporazumu su vlasti u Prištini to zvanično prihvatile, postoje čak i njihove odluke koje su upisane u registrima, tako da mi sve to što je definisano poštujemo i potpuno nije normalno da sad dobijemo neki papir da se gasimo - rekao je Lučić, dodajući da je došao na Kosovo i Metohiju kako bi dao podršku zaposlenima MTS-a.

Lučić je naglasio da je pritisak prema kompaniji sve veći.

- Moramo da primetimo da u zadnjih nekoliko meseci, sa ovom vlasti u Prištini, jača pritisak prema našoj kompaniji, koja je formirana na osnovu Briselskog sporazuma. Umesto da naša kompanija bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sad, nažalost, probaju da prekrše Briselski sporazum, a vrhunac je bio taj "papir" koji smo dobili, koji je potpuno apsurdan i besmislen i potpuno smo ubeđeni da je greškom poslat - kazao je Lučić, govoreći i o razlozima za gašenje firme.

Lučić je takođe poručio korisnicima usluga da budu sigurni da će MTS i dalje da posluje i da će da pruža servis.

- Razlog za gašenje firme je toliko besmislen, i bilo nam je vrlo teško da objasnimo šta se tu desilo, jer je svima bilo teško da poveruju da je neka institucija mogla da pošalje takav dokument jednoj kompaniji - zaključio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading