POZNAT DATUM! Oglasio se PIO fond: Izdali važno obaveštenje o ISPLATI penzija za jul

Autor:

Vesti

24.07.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PIO fond je objavio detaljan kalendar i isplata penzija za jul kreće 2. avgusta i traje do 11. avgusta

POZNAT DATUM! Oglasio se PIO fond: Izdali važno obaveštenje o ISPLATI penzija za jul

Foto: Shutterstock

Uskoro kreće isplata penzija za jul. Neki bi rekli da smo "prešli" nešto više od pola meseca, ali istina jeste da se naši najstariji već pitaju kad će penzija, kao i da se tim povodom sa detaljnim obaveštenjem oglasio PIO fond.

Vojnim penzionerima biće isplata 5. i 7. avgusta, a "samostalci" prvi na spisku.

I do sada je isplata penzija kretala 2. u mesecu i tada su penzije dobijali penzioneri u kategoriji samostalnih delatnosti. U narednim danima penzije su dobijali najstariji iz kategorije zaposleni.

PIO fond je objavio detaljan kalendar i isplata penzija za jul kreće 2. avgusta i traje do 11. avgusta.

Penzije će prvo dobiti penzioneri iz grupe samostalne delatnosti, cojni penzioneri treba da računaju na ispaltu 5. i 7. avgusta, a evo i kad svi ostali.

Ministar finansija Siniša Mali osvrnuo se u objavi na svom nalogu na društvenoj mreži "Threads" na reakcije na njegovu izjavu po kojoj će u sledećoj godini, u odnosu na decembar 2021. godine, penzije kumulativno biti povećane za više od 55 odsto, a u kojima se navodi da su "stručnjaci" zbunjeni ovom računicom.

S obzirom na to da 'stručnjaci' ne znaju da izvedu računicu, uradiću to umesto njih. Dakle, penzije su povećane tokom 2022. godine dva puta, u januaru 5,5 odsto, pa vanredno u novembru 9,0 odsto. Zatim su indeksirane početkom 2023. sa 12,1 odsto, a u oktobru 2023. će biti dodatno povećane za 5,5 odsto, naveo je Siniša Mali.

Dodao je da se osim toga očekuje usklađivanje penzija u 2024. od 14,6 odsto.

- Takvom dinamikom indeksacije, ostvaruje se kumulativni rast penzija od 55,8 odsto u odnosu na decembar 2021. godine. Podsetiću tzv. stručnjake i da će prosečna penzija u januaru sledeće godine iznositi 389 evra, dok je 2012. godine iznosila 204 evra, naveo je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading