Ovo su nove cene goriva: Evo koliko će koštati dizel, a koliko benzin u narednih 7 dana

Autor:

Vesti

23.06.2023

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog petka cene goriva su bile ograničene na sledeći način: litar evrodizela je koštao 184 dinara, a benzin evropremijum BMB 177 dinara.

Ovo su nove cene goriva: Evo koliko će koštati dizel, a koliko benzin u narednih 7 dana

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sipanje goriva na pumpi

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 186 dinara, a benzina evropremijum BMB 177 dinara, saznaje "Blic Biznis".

Praktično, cena dizela je dva dinara viša, dok je benzin ostao na istoj ceni. Prošlog petka cene goriva su bile ograničene na sledeći način: litar evrodizela je koštao 184 dinara, a benzin evropremijum BMB 177 dinara.

Cena nafte i dalje u padu

Cene sirove nafte produžile su pad koji je počeo ranije ove nedelje pošto su strahovi od globalnog usporavanja preovladali zbog ograničenja prevelike ponude. Jutros, u petak, WTI je pao ispod 69 dolara, a Brent ispod 73,50 dolara.

Primedbe predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela dodatno su povećale pritisak na merila. Pauel je ove nedelje rekao da vidi još najmanje dva povećanja stope do kraja godine, piše Blic biznis.

U saopštenju se navodi da trenutni napori da se obuzda inflacija nisu uradili posao, što zauzvrat sugeriše da je situacija teža nego što su mnogi prvobitno verovali, uključujući i samog Pauela.

Međutim, bikovski faktori ostaju u igri, verovatno ograničavajući gubitke nafte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading