ČLAN FISKALNOG SAVETA: Ekonomske mere pokazuju brigu države

Autor:

Vesti

10.06.2023

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitrijević se posebno osvrnuo na zaposlene u prosveti

ČLAN FISKALNOG SAVETA: Ekonomske mere pokazuju brigu države

Foto: Shutterstock

Član Fiskalnog saveta Bojan Dimitrijević rekao je danas, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da su nove ekonomske mere u okvirima postojećih fiskalnih pravila, te da pokazuju brigu države o građanima.

- Vlada Republike Srbije donosi grupu mera koja se sastoji od četiri vrste mera, usmerenu ka povećanju životnog standarda penzionera, zatim zaposlenih, pre svega u zdravstvu i prosveti, na poboljšanje standarda roditelja sa decom do 16 godina, dok se četvrta mera odnosi na podsticaj turizmu. Moj je utisak da su ove mere dobro ciljane, odnosno da su usmerene na prave cijne grupe u ovom trenutku – rekao je Dimitrijević i dodao da je najvažnije što mere pokazuju brigu države o njenim građanima.

On se posebno osvrnuo na zaposlene u prosveti i istakao da je važno što se kontinuirano, godinama unazad, povećavaju plate u obrazovanju.

- Važno je da imamo dobro plaćene prosvetne radnike, jer treba dugoročno da vodimo politiku koja će povećati autoritet profesora. Treba da se radi na tome da se najpre privuku, a zatim i zadrže kvalitetni ljudi u prosveti – dodao je član Fiskalnog saveta.

On je zaključio da su nove ekonomske mere u okvirima fiskalnih pravila, s obzirom na to da učešće penzija u BDP-u ostaje ispod 11%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (62)

Loading
Ljilja

10.06.2023 09:34

Država brine o svima što je dokaz povećanje plata i penzija!Narod je bitan za ovu državu i država je u službi ovog naroda što pokazuje iz dana u dan!

Sa

10.06.2023 09:36

Upravo tako ekonomske mere poboljsace standard gradjana Srbije,svako povecanje dobrododje

Jelena

10.06.2023 09:44

Zahvaljujuci odlicnoj politici vlasti nasi gradjani zive bolje.

Sara

10.06.2023 09:45

Ove mere su usmerene na prave ciljne grupe.