OVO SE NIKAD NIJE DESILO! Pitali smo penzionere o novom povećanju, OVAKO SU REAGOVALI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

08.06.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio novo povećenje penzija od 5.5 odsto u oktobru i 14.6 odsto u januaru iduće godine, penzioneri, ako je sudeći po odgovorima, zadovoljno trljaju ruke.

Vest o povećanju penzija obradovala je najstararije građane naše zemlje, a u anketi koju je sprovela Republika kažu da ovakvih povećanja nije bilo još od 1941. godine, te da su i te kako zadovoljni predlogom novih mera koje je sinoć izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dragan Pandurov (92), penzioner

- Kako da mi ne znači, svako povećanje znači i te kako. To je pitanje za milion evra, kako da ne bi značilo - poručio je on. 

Tomislav Tadić (73), penzioner

- Ja imam solidnu penziju, ali svakom penzioneru znači dinar povećanja, a ne ovo povećanje koje smo sada dobili. Poredivši prošli put i danas ovo novo povećanje, to je negde ukupno preko 30 odsto. Pogledajte u istoriju, vratite unazad od 1941. godine do danas, nikad se nije desilo da za 12 meseci penzije i plate odu na gore za 30,40 odsto. I svaka druga priča je izlišna. Moja supruga koja ima nižu penziju od mene, znatno, takođe shvata koliko znači povećanje, bilo da je ono 5.000 ili 1.000 dinara - istakao je naš sagovornik.

Dragiša Radulović (78), penziner

- Poželeo bih da oni sa najnižim penzijama dobiju još jednu malu korekciju više, da bi lakše živeli. Ovakvo povećanje i te kako znači, pa i meni koji imam veću penziju - istakao je on.

Stanka Obrenić (71), penzionerka 

- Kad budem dobila značiće, i te kako, uz onih 21 odsto je dobro, biće mi oko 7.000 više - kazala je ona.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading