INTER ĆE TEŠKO SKINUTI PROKLETSTVO ITALIJANA - Darko Kovačević ne daje nero-azurima velike šanse protiv Sitija

Autor:

Sport

09.06.2023

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je Inter sa Žozeom Murinjom osvojio Ligu šampiona 2010, timovi iz Serije A izgubili pet finala na međunarodnoj sceni uključujući i ovogodišnja Rome u Ligi Evrope i Fjorentine u Ligi konferencija. Portugalac s Romom prošle godine opet spasavao čast Serije A.

INTER ĆE TEŠKO SKINUTI PROKLETSTVO ITALIJANA - Darko Kovačević ne daje nero-azurima velike šanse protiv Sitija

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera

Prokletstvo italijanskih klubova u UEFA takmičenjima i dalje traje. Tekuća sezona na međunarodnoj sceni mnogo je obećavala kada su u pitanju ekipe s Apeninskog poluostrva, ali su padovi u samoj završnici postali nepisano pravilo.

Na poslednjem stepeniku do trofeja stala je u sredu uveče Fjorentina porazom u finalu Lige konferencija od Vest Hema sa 2:1, golom Bovena u 90. minutu. Ekipa naših Luke Jovića, Nikole Milenkovića i Alekse Terzića tragično je ostala bez trofeja, kao i italijanski predstavnici u Ligi Evrope.

Foto: www.profimedia.rs

OSTAO BEZ TROFEJA U lIGI KONFERENCIJA - Luka Jović

Imala je Serija A Juventus i Romu u polufinalu drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja, a onda ih je Sevilja naslagala redom. Najpre "staru damu" posle produžetaka ukupnim skorom 3:2, a onda u velikom finalu i "vučicu" na penale sa 5:2.


Ovaj drugi neuspeh bio je Italijanima peti poraz u finalima evropskih takmičenja nakon 2010, kada je Inter sa Žozeom Murinjom na klupi i Dejanom Stankovićem na terenu osvojio Ligu šampiona. Odlučujuće mečeve u borbi za trofej izgubili su redom Juventus 2015. od Barselone (3:1) i 2017. od Reala (4:1) u finalima Lige šampiona, Inter 2020. od Sevilje u Ligi Evrope (3:2) i Roma ove sezone u istom takmičenju, takođe od Sevilje sa 5:2 posle penala, te pomenuta Fjorentina u Ligi konferencija. Jedino svetlo u proteklih, očigledno baksuznih, 13 godina bila je Murinjova Roma, koja je prošle sezone osvojila Ligu konferencija pobedom nad Fejnordom sa 1:0. Na taj način je Portugalac praktično zatvorio krug.

Foto: Tanjug/AP

U FINALE LŠ PREKO GRADSKOG RIVALA Lautaro Martinez

Priliku da odbrani čast Italijana ove sezone imaće samo još Inter u finalu Lige šampiona. Imala je Serija A tri tima u četvrtfinalu elitnog takmičenja, ali je žreb hteo da se oni poizbacuju međusobno. Tako je Milan u četvrtfinalu bio bolji od Napolija (1:0, 1:1), a onda su roso-neri izgubili od Intera (2:0, 1:0). Sad četa Simonea Inzagija ima mogućnost da opet podigne "ušati pehar", kao 2010.

Foto: Ap photo

FAVORITI U FINALU LŠ Fudbaleri Mančester sitija

Međutim, Mančester siti je apsolutni favorit u meču koji se igra u subotu u Istanbulu, što u kvotama kladionica izgleda kao 1,5 na "građane" i čak 7,5 na nero-azure. Svestan je toga u razgovoru za Republiku i Darko Kovačević, nekadašnji napadač Juventusa, koji ne daje Interu velike šanse.

Foto: Starsport

Darko Kovačević

- Inter ima šanse na papiru, u finalu Lige šampiona je sve moguće, ali realno nemaju šta da traže protiv "građana", koji su apsolutni favoriti. Navijaću za Inter, ali čak i da ne pobede finale je već veliki uspeh. Drago mi je da se italijanski fudbal vratio, pa makar i porazima u finalima Lige Evrope i Lige konferencija. Osim Intera, Milana, Rome i Fjorentine imali smo u nokaut fazama i Juventus i Napoli. Italijanski fudbal je napredovao, pa ako Inter sad osvoji Ligu šampiona krunisaće sve napore, a ako ne Serija A je svakako na dobrom putu - poručio je Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading