BERNARDO SILVA MASAKRIRAO "KRALJA"! Rapsodija Sitija na "Etihadu" - Evropa dobija novog šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.05.2023

20:01 >> 23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Građani" u Istanbulu protiv Intera za dugo čekani pehar.

BERNARDO SILVA MASAKRIRAO "KRALJA"! Rapsodija Sitija na "Etihadu" - Evropa dobija novog šampiona! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija slave gol Bernarda Silve na "Etihadu"

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Real Madrid rezultatom 4:0 (2:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona. Prvi meč je završen sa 1:1, te su se "građani" sa ukupnih 5:1 plasirali u završnicu elitnog takmičenja, gde ih čeka Inter.

Junak engleskog predstavnika bio je dvostruki strelac Bernardo Silva, koji je mrežu Madriđana tresao u 23. i 37. minutu, a tačka je stavljena u drugom poluvremenu autogolom Militaa i pogotkom Alvareza u nadoknadi vremena.

Izabranici menadžera Pepa Gvardiole već u prvom delu igre pokazali su ko je gazda na terenu. Pored golova, Haland je imao dve ogromne šanse da savlada Kurtou, ali je Belgijanac maestralno intervenisao. Jedinu priliku Španci su imali preko Krosa, koji je pogodio prečku u 35. minutu utakmice.

Madriđani su imali nešto veći posed u drugom delu, ali su se mučili da stvore prilike, a na kraju su sa još dva gola ispraćeni sa "Etihada".

Mančester siti će se za prvu titulu evropskog prvaka u klupskoj istoriji boriti sa Interom 10. juna u Istanbulu.

Tok utakmice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Mančester siti - Real Madrid 4:0 (2:0) /Bernardo Silva 23, 37, Militao ag. 76, Alvarez 90+1/

Kraj duela - veliko slavlje na "Etihadu"!

90+1. minut - GOOOOL! Rezervisti su kreirali četvrti gol za Siti, a strelac je Alvarez - 4:0!

90. minut - Poljski arbitar je odlučio da nadoknadi tri minuta.

82. minut - Brazilski golman je zaustavio šut Vaskeza, bez nade za "galaktikose".

76. minut - GOOOOL! Mančester siti je došao do 3:0, autogolom Militaa! Akanđi je zakačio loptu, a onda je as Reala nespretnim potezom savladao Kurtou!

73. minut - Gundogan je petom uposlio Halanda, ali je Kurtoa "rukometnom odbranom" skrenuo loptu do prečke!

ž70. minut - Igra se uglavnom između dva šesnaesterca, Madriđani su došli do daha, ali se muče da naprave stopostotnu šansu pred golom Edersona.

60. minut - Gundogan je zaustavljen pred golom Kurtoe, prethodno ga je proigrao De Brujne, na isteku jednog časa igre Mančester siti ima rutinsku prednost - ukupno 3:1...

52. minut - Nešto mirniji početak drugog poluvremena, domaćin čuva prednost, Real deluje nemoćno na terenu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - "građani" imaju ogromnih 2:0!

45. minut - Igraće se još jedan minut.

37. minut - GOOOL! Bernardo Silva je duplirao prednost Sitija - 2:0! Gundogan je probio po levoj strani, a dvostruki strelac je odlično reagovao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu Kurtoe.

35. minut - Umalo šok u Mančesteru - Kros je pogodio prečku!

27. minut - Haland je želeo da udvostruči prednost, snažno je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali i neprecizno.

23. minut - GOOOOL! Bernardo Silva je konačno zatresao mrežu "kraljevskog kluba" - 1:0! Pogotku je prethodila briljantna asistencija De Brujnea, apsolutno zasluženo vođstvo engleskog predstavnika.

21. minut - Opet je sjajni Belgijanac spasao Madriđane! Norvežanin je nadskočio Kamavingu i razorno šutirao iz kaznenog prostora, ali je Kurtoa skrenuo loptu u korner!

13. minut - Najbolja prilika za domaćina je otišla u nepovrat. Haland je šutirao glavom, maestralna intervencija Kurtoe, "građani" će morati da se zadovolje kornerom.

7. minut - Veliki pritisak Sitija od samog starta, pokušao je i Rodri, bez promene rezultata. Gvardiola diže publiku i traži još veću podršku na "Etihadu".

4. minut - Prvi pokušaj Mančester sitija preko Vokera, lopta je otišla daleko iznad gola.

1. minut - Simon Marčinjak je dao znak za početak susreta.

Počinje meč na "Etihadu"!

Prvi meč na stadionu "Santijago Bernabeu" okončan je bez pobednika (1:1), dok je prvi finalista Lige šampiona već poznat. Inter će se boriti za pehar, pošto je nadigrao gradskog rivala, ekipu Milana sa ukupnih 3:0, uz rekordan prihod od prodaje karata.

"Kraljevski klub" je vodio tokom dobrog dela prvog susreta golom Vinisijusa, a izjednačenje "građanima" doneo je De Brujne, sredinom drugog poluvremena. Engleski predstavnik slovi za favorita, kako za prolaz u finale, tako i za osvajanje elitnog takmičenja, ali to treba da potvrdi na terenu protiv najtrofejnijeg evropskog kluba.

Duel nosi dodatnu draž u vidu okršaja dva vrhunska trenera, Pepa Gvardiole i Karla Anćelotija, a videćemo ko će odneti prevagu.

 

 

Mančester Siti (3-4-2-1): Ederson - Voker, Dijaš, Akanđi - Stons, Rodri, Gundogan, De Brujne - Bernardo Silva, Griliš - Haland

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga – Modrić, Kros, Valverde – Rodrigo, Benzema, Vinisijus.

Tok utakmice sa Ostrva, čiji početak je zakazan za 21 čas, možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading