SRBIJA JE LIDER U PRIVLAČNJU STRANIH INVESTICIJA! Nikolić: nema bitnijih poremećaja, stanje je zadovoljavajuće! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekonomista Ivan Nikolić gostujući u emisiji "Probudi se" na Novoj S komentarisao je stanje srpske ekonomije i strane investicije.

SRBIJA JE LIDER U PRIVLAČNJU STRANIH INVESTICIJA! Nikolić: nema bitnijih poremećaja, stanje je zadovoljavajuće! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Već od sredine aprila došlo je do stabilizacije na deviznom tržištu. Nema više intervencija Narodne banke Srbije u smislu odbrane kursa, čak od tog trenutka Narodna banka se pojavljivala i kao neto kupac deviza. Opet povećavamo devizne rezerve. Od tog trenutka je više od 400 miliona evra kupljeno deviza – rekao je u gostovanju Nikolić.

Ekonomista je rekao i da nema indikatora koji bi ukazali da ima bitnijih poremećaja, a o stranim direktnim investicijama je rekao da stanje vrlo zadovoljavajuće i da će Srbija opet privući 60 odsto investicija.

 

 

Ona je bitna poluga naše privredne aktivnosti, tu je stanje vrlo zadovoljavajuće. za prva četiri meseca priliv je bio oko 700 miliona evra neto. To odgovara do kraja godine nekom udelu stranih direktnih investicija 4,7 – 4,8 odsto. To znači da će u regionu Zapadnog Balkana Srbija privući više od polovine, čak i 60 odsto svih investicija – istakao je i dodao da to čini snažan pokretač u privrednom rastu.

Srbija je i dalje lider u privlačenju stranih direktnih investicija, zaključio je ekonomista Ivan Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading