OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati litar benzina i dizela!

Autor:

Vesti

01.07.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljene su nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 218 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 205 dinara za litar.

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati litar benzina i dizela!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Prevarant traži novac za benzin

Prethodno je evrodizel koštao najviše 212 dinara po litru, a benzin 201 dinar.

Za prethodna tri meseca, litar dizela na srpskim pumpama poskupeo je više od 20 dinara, a litar benzina za 17 dinara. Tačnije, 11. marta litar evrodizela je koštao 188 dinara, a benzina 176 dinara.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela Uredbu o izmeni Uredbe o ograničenju cena derivata nafte koja će važiti do 31. jula. Dakle, Ministarstvo trgovine će i u narednih mesec dana svakog petka u 15 časova objavljivati nove cene evrodizela i benzina.

Cena nafte pada

Barel nafte "brent" pojeftinio je za 43 centa i sada košta 108,6 dolara, a barel u SAD za isporuke u avgustu prodaje se za 105,16 dolara nakon pojeftinjenja za 60 centi.

Obe cene juče su pale za oko tri odsto.

Analitičari navode da na pojeftinjenje utiču neizvesnost u vezi sa politikom grupe OPEK plus, strah da će američke Federalne rezerve sprovesti agresivno povećanje kamatne stope i da će nastupiti recesija u SAD, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading