OBJAVLJENO! Ovo su nove cene goriva!

Autor:

Vesti

24.06.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljene su nove cene goriva. Evrodizel se će od 15 sati danas prodavati po ceni od najviše 212 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 201 dinar za litar.

OBJAVLJENO! Ovo su nove cene goriva!

Foto: Printscreen

Gorivo

Prethodno je evrodizel koštao 209 dinara po litru, a benzin 187 dinara.

Krajem juna, tačnije 30. ovog meseca ističe uredba kojom država ograničava cenu goriva. Nakon toga ona će biti produžena ili će cena biti prepuštena tržištu. Imajući u vidu da mnoge zemlje, poput Crne Gore, ovih dana produžavaju uredbu o ograničenju cene goriva, takav scenario mogli bi očekivati i u Srbiji.

Barel jutros 110 dolara

Cena nafte danas je na evropskom tržištu 110 dolara za barel, i poslednjih dana beleži kontinuirani pad. Pre desetak dana barel je dostizao cenu i do 124 dolara. Najave međunarodnih finansijskih institucija sada idu u pravcu da treba očekivati još veće cene.

Republika

Foto: pixabay.com/fotomontaža

Gorivo/Ilustracija

Američka investiciona banka Goldman Saks smatra da već visoke cene nafte i benzina treba ovog leta još više da porastu kako bi se podstakla nova proizvodnja "crnog zlata" i obeshrabrila potrošnja.

Banka sa Vol Strita sada predviđa da će cena sirove nafte Brent u proseku iznositi 140 dolara po barelu u periodu između jula i septembra, u odnosu na prethodnu prognozu od 125 dolara po barelu.

Za prethodna tri meseca, litar dizela na srpskim pumpama poskupeo je više od 20 dinara, a litar benzina za 17 dinara, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading