PKS u Dubaiju predstavlja inovativna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa

Autor: Republika

Vesti

11.09.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko dve stotine privrednika iz Srbije, već tokom prve dve sedmice Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“, imaće priliku da predstave inovativne proizvode, povežu se sa dobrim kompanijama i pronađu partnere. Među prvima, put Dubaija kreće i INZA grupacija koja će na ovoj globalnoj izložbi predstaviti integrisana digitalna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa.

Republika

Foto: Promo foto

PKS predstavlja inovativna rešenja za upravljanje katastrofama

 

- Veliko je zadovoljstvo i čast biti deo porodice privrednika Republike Srbije koja će učestvovati na najvećem predstavljanju privrede i inovativnih dostignuća na svetu. Ekspo 2020 Dubai je ne samo prilika već i izazov da pokažemo naša dostignuća i inovativna rešenja u užim oblastima kojima se bavimo. Zahvaljujući prepoznavanju našeg rada i bonitetne izvrsnosti od strane Privredne komore Srbije, INZA Group će zajedno sa ostalim privrednicima iz javnog i privatnog sektora, u prvoj tematskoj sedmici izložbe koja će se baviti klimatskim promenama i biodiverzitetom, prezentovati svoja integrisana digitalna rešenja za upravljanje rizicima od katastrofa - ističe Edin Garaplija, generalni direktor ove kompanije. 

Republika

Foto: Promo foto

Inovativna rešenja za upravljanje katastrofama PKS

 

Slične aplikacije su već u upotrebi u Skandinavskim zemljama koje imaju najrazvijenije socijalno-društvene i zdravstvene sisteme.

- Međutim naša aplikativna inovativnost ide korak dalje u razvijanju preventivnog faktora za smanjanje posledica od katastrofa, što potvrđuje naučni algoritam da je isplativije uložiti jedan evro u prevenciju, nego trpeti tri evra direktnih i pet evra indirektnih šteta, kao što je to bio slučaj u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju i bliži region 2014. godine - objasnio je Garaplija.

Republika

Foto: Promo foto

Inovativna rešenja za upravljanje katastrofama Privredne komore Srbije

 

I“NZA Group - protecting people“, (https://www.inzagroup.eu) je prepoznatljivi brend koji već više od 50 godina uspešno okuplja renomirane naučnoistraživačke institute za upravljanja rizicima i inovacione centre čije je poslovanje podeljeno prema konceptu EU mehanizma civilne zaštite i spašavanja na prevenciju, spremnost i odgovor.

Ekspo 2020 Dubai pravo mesto za nove investicije i poslove

Marko Čadež predsednik PKS pozvao je male i srednje firme da se prijave za učešće na Ekspo 2020 Dubai.  

- Uveren sam da će od početka oktobra Dubai biti pravo mesto za nove investicije i nove poslove, i prilika da srpska privreda pokaže fantastične inovativne proizvode i rešenja. Već u prvim tematskim nedeljama, posvećenim klimi, biodiverzitetu i svemiru biće prezentovana naša moderna rešenja, od inovativnih prevoznih sredstava do balističkih padobrana i najnovijih tehnologija u poljoprivredi - rekao je Čadež.

Tokom šest meseci trajanja izložbe srpski biznis hab biće kuća srpske privrede gde će privrednici moći da organizuju sastanke, prezentacije, izlože svoje proizvode..., poručio je predsednik PKS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading