Guberinić: CarGo planira nove mere, među njima i odricanje od naknade u korist svojih članova

Autor:

Vesti

19.03.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nulta stopa naknade kao pomoć održanju zaposlenosti i zaustavljanju negativne ekonomske spirale

Foto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Direktor kompanije CarGo Technoglogies Vuk Guberinić rekao je da CarGo aktivno planira set novih mera u cilju održanja zaposlenosti, a kao centralno rešenje razmatra se odricanje kompanije od svog dela naknade za održavanje softvera u korist članova CarGo koji pružaju uslugu.

Guberinić kaže da će mere kao što je "nulta naknada" biti teške za kompaniju, ali najbolje moguće za ljude koji moraju da žive sve vreme, dok kompanije mogu da rastu i padaju tokom ekonomskih ciklusa.

- Trenutna naknada bila je optimalna za održavanje sistema, razvoj i nove investicije. Međutim, zbog umanjenog obima posla koji se obavlja korišćenjem našeg softvera, razmišljamo da uvedemo ’nultu stopu naknade’. To znači da ne bismo zadržavati profit, već bismo ceo iznos prosleđivali uposlenim ljudima tokom najtežeg perioda pred nama - rekao je Guberinić.

Guberinić naglašava da CarGo u ovom trenutku razmišlja najmanje o profitu, a najviše o tome kako da pomogne najugroženijima i kako da ostane više novca ljudima i njihovim porodicama.

- Strateški gledano, ukoliko ljudi nemaju novca u ovom trenutku, dodatno će opasti kupovna moć. U tom slučaju upali bismo u jedan začarani krug negativne ekonomske spirale, a to moramo da presečemo zbog bržeg perioda oporavka - ističe Guberinić.

Guberinić je naglasio da se nada da će zahvaljujući ekonomskim merama države, poput moratorijuma na kredite, i građani i privreda sačuvati svoju likvidnost neophodnu za borbu sa krizom.

- CarGo nikada nije tražio nikakvu pomoć od države, ali smo tu da pomognemo našoj zemlji. Pomoći ćemo održavanjem zaposlenosti koliko god je u našoj moći, ali zajedno sa timom inženjera sa kojima sarađujemo možemo da pomognemo i potrebnim tehnološkim rešenjima - rekao je direktor CarGo Technologies.

Guberinić kaže da svaka kompanija u Srbiji danas ima probleme, ali je apelovao da se kompanije pridržavaju uredbi i ne povećavaju cene, a da se istovremeno jednoglasno bore za pomoć ugroženima zajedno sa državom, organizacijama i pojedincima.

- Što duže živi virus, to će manje živeti privreda. Solidarnost je u ovim trenucima presudna. Ujedinimo se, dajmo sve od sebe i uz dobre mere, više opreza i strateške poteze, pobedićemo i ovu pošast - zaključio je direktor kompanije CarGo Technologies.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading