Nastavlja se "silovanje" prodavaca na KiM: Inspekcija proverava da li je zastavica pored proizvoda

Autor: Tanjug

Vesti

20.01.2019

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovsko ministarstvo trgovine i industrije počelo je da nadgleda da li se u prodavnicama postavljaju zastavice koje ukazuju na zemlju porekla proizvoda.

RepublikaFoto: pixabay.com

Glavni inspektor MTI-a Ljuljzim Sulja zatražio je od poslovnih subjekata da poštuju Administrativnu uredbu koju je resorni ministar Endrit Šalja potpisao 29. decembra, i da što pre postave zastavice, saopšteno je iz MTI-a.

Sulja je u subotu zajedno sa tržišnim inspektorima, posetio nekoliko prodajnih mesta u regionu Prištine, gde je razgovarao sa menadžerima marketa, stavljajući im do znanja da će se nastaviti sa nadgledanjem, preneo je RTK2. 


- Na osnovu situacije na terenu, u većini marketa započelo se sa postavljanjem zastavica. Savetovali smo da se zakon poštuje kako ne bismo bili primorani da kažnjavamo - kazao je Sulja. 

Glavni inspektor je rekao da ideja nije da se kažnjavaju poslovni objekti, već da budu informisani o tome da se mora poštovati uredba koja je stupila na snagu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading