U IVANJICI OPSADNO STANJE! Preko stotinu lovaca juri DIVLJU ZVER!

Autor:

Vesti

28.02.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem, istakao je da su vukovi naneli štetu na sitnim preživarima, gajenoj divljači u lovištu, kao i lovačkim psima.

U IVANJICI OPSADNO STANJE! Preko stotinu lovaca juri DIVLJU ZVER!

Foto: youtube.com/ Storyful Rights Management, Shutterstock

Lovačko društvo "Čemernica" iz Ivanjice organizovalo je danas veliku hajku na vuka u selu Katići. Razlog za organizaciju hajke leži u tome što je čopor vukova, procenjen na četiri jedinke, u poslednjih skoro godinu dana napravio značajnu štetu u ivanjičkim selima ispod planine Mučanj.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/bs

 

 


Šteta na sitnim preživarima i lovačkim psima

Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem, istakao je da su vukovi naneli štetu na sitnim preživarima, gajenoj divljači u lovištu, kao i lovačkim psima. U proteklih godinu dana, uništeno je oko tridesetak lovačkih pasa, što je značajno otežalo lov na Čemernici kada je u pitanju krupni lov.

Organizacija lova

Foto: FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/bs

 

 



Današnji lov organizovalo je lovačko udruženje "Čemernica" iz Ivanjice u saradnji sa Lovačkim udruženjem "Kozomor" iz Nove Varoši, a mesto okupljanja je bilo selo Štitkovo. Ukupno je preko stotinu lovaca uzelo učešće u današnjoj hajci.

Očekivanja od hajke

Milić Tripković ističe da se očekuje odstrel barem još jedne jedinke vuka, s obzirom na to da su vukovi i dalje prisutni na tom prostoru. Veliki broj lovaca danas je krenuo u lov, te se očekuje da će čitav prostor na kojem se vukovi kreću biti opkoljen i zatvoren.
Republika

Foto: FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/bs

 

 


Predhodna hajka

Na pomenuti čopor već je organizovana hajka 25. februara, tokom koje je odstreljena jedna jedinka, dok je druga uspela da pobegne uprkos naporima lovaca. Ovo ukazuje na izuzetnu lukavost i prilagođavanje vukova na lovačke akcije.

Očekuje se da će današnja hajka doprineti smanjenju broja vukova koji prave štetu, te omogućiti lokalnim zajednicama da efikasnije upravljaju divljači i unaprede lov na ovom području.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dzedaj

28.02.2024 16:07

Nije vas sramota,vas stotinu na četiri vuka.Pustite vukove da žive,i oni imaju pravo na život