HITNO SE POVLAČI OVA TOALETNA VODA! Ako je imate, bolje je bacite - izaziva NEPLODNOST!

Autor:

Vesti

18.02.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetuje se potrošačima da je ne koriste.

HITNO SE POVLAČI OVA TOALETNA VODA! Ako je imate, bolje je bacite - izaziva NEPLODNOST!

Foto: shutterstock

Državni inspektorat je obavestio građane o povlačenju toaletne vode Arian pour Femme sa tržišta, zbog sadržaja koji može predstavljati hemijski rizik.

U pitanju je butilfenil metilpropional, supstanca koju je EU zabranila u martu 2022. godine, nakon što je utvrđeno da može naštetiti plodnosti.

Toaletna voda je robne marke Lotus Valley PERFUMES, proizvedenog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iz Državnog inspektorata Hrvatske su objavili i fotografije sporne toaletne vode, te upozoravaju potrošače da je prestanu koristiti. 

Inače, toaletna voda se proizvodi u tamnoljubičastoj staklenoj bočici četvrtastog oblika sa plastičnim čepom okruženim zlatnom bojom, na kojoj je crnim slovima napisano "LOTOSOVA DOLINA".

Kako izgleda ambalaža parfema možete pogledati OVDE.

Podsećamo, nedavno su i sa našeg tržišta povučene slušalice.

Reč je o trust USB slušalicima za PC i laptop, stoji u upozorenju sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO. Konkretno, reč je o modelu USB slušalice za PC i laptop, model24132, barkod 8713439241327, serijski broj 2103120xxxx, upakovane u kartonsku kutiju.

Kako je obrazložio NEPRO, razlog za povlačenje proizvoda je taj što postoji hemijski rizik.

Naime, plastični materijal (izolacija žice) na navedenom uređaju sadrži povećanu koncentraciju bis(2-ethylhexyl)phthalate (DEPH) čija je izmerena vrednost 0,26% prema težini. Ovaj ftalat može štetiti zdravlju mogućim izazivanjem oštećenja reproduktivnog sistema. Uređaj nije usklađen sa REACH uredbom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading