AKO STE KUPILI OVAJ PROIZVOD, ODMAH GA VRATITE! Hitno se povlači iz prodaje!

Autor:

Vesti

23.01.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno oglašavanje NEPRO!

AKO STE KUPILI OVAJ PROIZVOD, ODMAH GA VRATITE! Hitno se povlači iz prodaje!

Foto: Shutterstock

Danas je obustavljena prodaja prenosivog blendera zbog rizika od požara, kako je navedeno na veb stranici Nacionalnog sistema za uzbunjivanje o nesigurnim proizvodima (NEPRO) resornog ministarstva. Prema upozorenju na sajtu, Ministarstva trgovine NEPRO, utvrđen je rizik od izbijanja požara.

- Prenosivi blender robne marke BlendJet2 sa kompaktnom baterijom upakovan u kartonsku kutiju. Litijum-jonska baterija se može puniti preko USB kabla. Pogođene jedinice proizvoda, serija5201000000 i 5542999999, su prodavane u periodu od oktobra 2020. do novembra 2023. godine - piše.

Nedavno je povučen i proizvod u "Ikei". 

- Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju "Ikea" i zato povlačimo ASKSTORM 40W USB punjač tamnosive boje, s obzirom na to da postoji opasnost od opekotina i strujnog udara uzrokovanih habanjem kabla za napajanje - saopštila je tada kompanija.

U zvaničnom saopštenju se apeluje da svi oni koji poseduju ovaj artikal prestanu da ga koriste i da kontaktiraju s "Ikeom", da bi im vratili novac.

U procesu razvoja svojih proizvoda "Ikea" koristi postupak rigorozne procene rizika, kao i program testiranja, da bi se uverila da su njeni proizvodi u skladu sa svim zakonima i standardima koji važe na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, primećeno je da kabl za napajanje na tamnosivom USB punjaču, ASKSTORM 40W, može da se ošteti ili pokida nakon dužeg korišćenja, a usled obmotavanja oko punjača ili savijanja napred-nazad. Oštećeni kabl može da izazove opekotine i uzrokuje strujni udar. Zbog toga smo odlučili da ga povučemo iz prodaje - objavili su iz "Ikee" i dodali da svi koji žele da vrate proizvod, mogu to da učine u bilo kojoj njihovoj radnji, te da za povrat novca nije potreban račun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading