SLAVOMIR OKRIVLJEN ZA NASILNIČKO PONAŠANJE: Priznao da je pravio haos na skupu ispred Skupštine Grada Beograda!

Autor:

Hronika

23.01.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazum o priznavanju jrivice podnet je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju

SLAVOMIR OKRIVLJEN ZA NASILNIČKO PONAŠANJE: Priznao da je pravio haos na skupu ispred Skupštine Grada Beograda!

Foto: N1

Slavomir R. je okrivljen za nasilničko ponašanje ispred zgrade Skupštine Grada, a sada se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je sa njim zaključilo sporazum o priznavanju krivičnog dela.

- Okrivljeni Slavomir R. (58) zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 24. decembra 2023. godine u vezi sa događajima ispred zgrade Skupštine Grada Beograda - stoji u saopštenju VJT.

Kako se dodaje, sporazumom mu je određena uslovna kaznu zatvora od šest meseci, s rokom provere od dve godine i novčana kazna od 30.000 dinara.

- Sporazum je podnet Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju - stoji u saopštenju.

Organizator okupljanja je fizičko ili pravno lice koje, u skladu s odredbama zakona, poziva na okupljanje, priprema i organizuje okupljanje.

Organizator može da odredi vođu okupljanja.

Okupljanje nije dozvoljeno:

1) kada postoji ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije;

2) kada su ciljevi okupljanja usmereni na pozivanje i podsticanje na oružani sukob ili upotrebu nasilja, na kršenje ljudskih i manjinskih sloboda i prava drugih, odnosno na izazivanje ili podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti;

3) kada nastupi opasnost od nasilja, uništavanja imovine ili drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu;

4) ako je održavanje okupljanja suprotno odredbama zakona.

Da podsetimo, na skupu koji je organizovan ispred Skupštine Grada Beograda došlo je do nasilja i fizičkog obračuna koje je kažnjivo zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading