ZA SVE KOJI SU SE PITALI! EVO KAKO ĆE RADITI APOTEKE, TRŽNI CENTRI, POŠTE I BANKE ZA PRAZNIKE? Detaljan spisak radnog vremena za Badnji dan i Božić!

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je detaljan spisak!

ZA SVE KOJI SU SE PITALI! EVO KAKO ĆE RADITI APOTEKE, TRŽNI CENTRI, POŠTE I BANKE ZA PRAZNIKE? Detaljan spisak radnog vremena za Badnji dan i Božić!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Shutterstock, Tanjug/D. GOLL

Dok se javnost bavi raspravom oko toga da li bi ponedeljak, 8. januar, trebalo da bude neradan dan, treba imati na umu da će mnogi objekti i institucije biti zatvoreni na dan Božića, 7. januara, dok će radno vreme mnogih marketa, tržnih centara i drugih objekata biti skraćeno na Badnji dan.

Tržni centri i bioskopi

Tržni centri će na Badnji dan, 6. januara, raditi skraćeno, od 10 do 18 časova, dok će za Božić, 7. januara, biti zatvoreni. Što se tiče bioskopa u tržnim centrima, oni će raditi 7. januara uglavnom od popodne pa do 23 časa, dok će 6. januara raditi uglavnom do 16 časova.

Supermarketi i pijace

Većina supermarketa će na Badnji dan raditi skraćeno do 18 časova, dok 7. januara neće raditi. Što se tiče pijaca, zelene pijace neće raditi 7. januara, dok će neke raditi skraćeno. Na primer, pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” će raditi 7. januara skraćeno od 6 do 14 časova, dok pojedine pijace neće raditi uopšte tog dana.

Radno vreme apoteka

Državne apoteke, u sistemu "Apoteka Beograd", neće raditi tokom zvaničnih neradnih dana. Međutim, dežurne apoteke koje inače rade non-stop, kao što su one u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27, biće otvorene i tokom praznika.

Radno vreme pošta

Za Božić, 7. januara, radiće samo dežurne pošte, dok će pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak raditi non-stop. U Beogradu će dežurati Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb („Zimska bajka”) i pošta na aerodromu Nikola Tesla.

Javni gradski prevoz

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, važiće poseban red vožnje za sve linije javnog gradskog prevoza. U nedelju, 7. januara, važiće red vožnje za nedelju.

Parking i taksi usluge

Nedeljom se inače ne naplaćuje parking u zoniranim delovima grada, pa će 7. januara biti besplatan parking. Isti princip važi i za taksi usluge, gde se nedeljom inače plaća skuplja tarifa.

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji

Prema odredbama gradskog pravilnika, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, kao što su hipermarketi, supermarketi i superete, moraju raditi najmanje od 9 do 18 sati na Badnji dan, 6. januara, dok će 7. januara moći biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima i opštinskim putevima u Beogradu rade od 0 do 24 sata, dok druge benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading