PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO SJAJAN PREDLOG: Nastojaćemo da zakonski forumalizujemo da drugi dan Božića bude NERADNI!

Autor:

Vesti

31.12.2023

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je naveo da je Božić svakako neradni dan, ali da će predložiti Vladi da se ni sutradan ne radi.

PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO SJAJAN PREDLOG: Nastojaćemo da zakonski forumalizujemo da drugi dan Božića bude NERADNI!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Presednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio mogućnost da bi i dan posle Božića mogao da bude neradni dan i dodao da ostaje da se vidi da li to može i zakonski da se formalizuje.

Predsednik je rekao da će videti da li Vlada Srbije može da donese takvu odluku i da dan posle Božića, 8. januar postane neradni dan.

- Ionako tada niko ne radi. Ostaje da vidimo da li možemo zakonski to da formalizujemo i kako da tu odluku izvedemo i šta možemo da uradimo, rekao je Vučić na TV Prva u vezi sa inicijativom da ponedeljak, prvi dan posle Božića odnosno dan Sabora presvete Bogorodice bude neradni.

Podsetimo, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, građani Srbije će imati priliku da uživaju u tri neradna dana, i to 1., 2., i 7. januara. Nakon januara, sledeći neradni dani očekuju nas u februaru povodom Dana državnosti, koji se obeležava 15. i 16. februara, a ove godine padaju u četvrtak i petak.

Praznik rada garantuje dva slobodna dana, 1. i 2. maj, dok će pravoslavni vernici imati šest vezanih slobodnih dana za vreme Uskršnjih praznika, od 3. do 6. maja.

Uskršnji praznici za katoličke vernike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica obeležavaju se od 29. marta do 1. aprila. Takođe, prvi dan Ramazanskog bajrama za pripadnike islamske zajednice je 10. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (19)

Loading
Ivana

31.12.2023 19:26

Prelepe vesti za gradjane Srbije

Ivana

31.12.2023 19:27

Sjajan predlog, prelepe vesti za sve nas

Ivana

31.12.2023 19:28

Drugi dan Bozica treba da bude neradan dan, svaka cast

Ivana

31.12.2023 19:28

Drugi dan Bozica treba da bude neradan dan, svaka cast