"NIKO NIJE MOGAO DA IH PREPRODAJE, JER IH NIKO NIJE NI DOBIO"! Oglasilo se Ministarstvo turizma povodom zloubotrebe vaučera za odmor!

Autor:

Vesti

18.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi građani čije prijave budu validne dobiće personalizovane vaučere na svoju kućnu adresu.

"NIKO NIJE MOGAO DA IH PREPRODAJE, JER IH NIKO NIJE NI DOBIO"! Oglasilo se Ministarstvo turizma povodom zloubotrebe vaučera za odmor!

Foto: Printscreen/rts.rs

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, odlučno demantuje spekulacije koje su se pojavile u medijima o navodnoj preprodaji vaučera za odmor u Srbiji.

Kandić ističe da su ove tvrdnje potpuno netačne i neozbiljne, te da vaučere niko nije mogao preprodati jer ih građani još uvek nisu ni primili. Umesto vaučera, izdate su samo potvrde o predatoj dokumentaciji za ovu uslugu.



Svi građani čije prijave budu validne dobiće personalizovane vaučere na svoju kućnu adresu. Vaučeri će sadržati tačne termine rezervisanog odmora i podatke o izabranom ugostiteljskom objektu.

Važno je napomenuti da je interesovanje za turističke vaučere bilo izuzetno veliko, s obzirom da je prvih 100.000 vaučera podeljeno za svega par sati od otvaranja prijava.


Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će biti dodatnih vaučera za odmor namenjenih građanima Srbije. Ova vest je naišla na pozitivne reakcije građana koji su zainteresovani da iskoriste ovu pogodnost za planiranje odmora u domaćim turističkim destinacijama.
 

Iako je zloupotreba podeljenih vaučera zabranjena, mnogi građani su se odvažili da ih ponude na društvenim mrežama po određenoj ceni, nadajući se da će proći nekažnjeno. Na ovo je upozorilo na svojoj Facebook stranici Udruženje potrošača Efektiva, gde su printskrinovali poruke sa jedne društvene mreže gde neko na prodaju nudi tri vaučera po ceni od 3.000 dinara.

Ova objava izazvala je veliku buru na društvenim mrežama, uz različite komentare građana o moralnosti i očekivanjima od ovakvog ponašanja.


Uslovi za dobijanje vaučera za odmor su da mogu da konkurišu zaposlena lica čija primanja ne prelaze 80.000 dinara, što je povećanje u odnosu na prethodni iznos od 70.000 dinara. Obrazac za prijavu i izjava za starije od 65 godina mogu da se preuzmu sa sajta Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs ili sajta Pošte Srbije www.posta.rs.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading