ZA TURISTIČKE VAUČERE PRIJAVILO SE 2.940 UGOSTITELJA! Prijava za građane kreće 15. januara, a evo koliko se kupona od 10.000 dinara deli!

Autor:

Vesti

05.01.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se otvori prostor u budžetu, što na početku godine svakako ne možemo znati, ukoliko postoji interesovanje građana, povećamo i broj vaučera i tako je bilo gotovo svake godine od kada postoji ova akcija od 2015, kaže Uroš Kandić.

ZA TURISTIČKE VAUČERE PRIJAVILO SE 2.940 UGOSTITELJA! Prijava za građane kreće 15. januara, a evo koliko se kupona od 10.000 dinara deli!

Foto: Tos/OKSANA SKENDZIC

Do sada se za turističke vaučere prijavilo 2.940 ugostitelja, a očekuje se da taj broj do 8. januara premaši 4.000. Ugostitelji su počeli za vaučere da se prijavljuju 31. decembra, a prijava građana kreće 15. januara.

U prvom krugu biće podeljeno čak 100.000 kupona za odmor, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodne godine.


Državni sekretar u Ministarstvu turizma Uroš Kandić ističe da je vrednost vaučera udvostručena sa 5.000 na 10.000 dinara, a povećan je i limit zarade za zaposlene, omogućavajući prijavu onima čija su primanja do 80.000 dinara.

Očekuje se veliko interesovanje kako građana, tako i ugostitelja, a već sada postoji rivalitet među ugostiteljima, koji će dodatno doprineti ispunjenju uslova od pet noćenja.

- Kada se otvori prostor u budžetu, što na početku godine svakako ne možemo znati, ukoliko postoji interesovanje građana, povećamo i broj vaučera i tako je bilo gotovo svake godine od kada postoji ova akcija od 2015. Ne sumnjam da će i ove godine veoma brzo otići prvi kontingent vaučera, očekujemo da to bude već tog 15. januara, da se svi građani prijave i da svih 100.000 vaučera ode. Kada je u pitanju nastavak godine, verujemo da će biti još vaučera - pojašnjava Uroš Kandić za Novosti.

- Vaučeri su spasili domaću turističku privredu tokom 2020. i 2021. godine, odnosno za vreme pandemije virusa korona, jer, da nije bilo toga, zaista bi mnogi od njih teško preživeli i opstali u svom poslu. Kada smo 2015. započeli sa ovom vrstom subvencija, imali smo 1,2 miliona dolazaka domaćih turista. Ove godine, prema najsvežijim podacima, mi smo premašili 2,1 milion, tako da je efekat vaučera evidentan - kaže Kandić.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading