POZNATO KAD POČINJE PRIJAVA ZA SUBVENCIONISANI ODMOR U SRBIJI! Vrednost vaučera duplirana i iznosi 10.000 dinara!

Autor:

Vesti

27.12.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država od korone subvencioniše odmor u Srbiji. Pravo na dobijanje vaučera imaju nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani čija primanja ne prelaze 80.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici, studenti.

POZNATO KAD POČINJE PRIJAVA ZA SUBVENCIONISANI ODMOR U SRBIJI! Vrednost vaučera duplirana i iznosi 10.000 dinara!

Foto: AV production

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će država sledeće godine deliti vaučere za odmor čija će iznositi 10.000 dinara umesto dosadašnjih 5.000.

Prijava za vaučere će početi već od 15. januara, a mogu da se koriste već od 15. februara, tako da svi koji planiraju da konkurišu za ovu subvenciju već sada mogu da planiraju odmor i biraju svoju destinaciju, saznaje Kurir.

Uvedena je još jedna promena, a to je da mogu da konkurišu radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno. Ranije je ta granica bila 70.000 dinara.

- To je velika vest i za naše penzionere i za nezaposlene, kao i za ljude sa nešto skromnijim primanjima. Biće 100.000 takvih vaučera. Ne smanjujemo broj, samo povećavamo njihovu vrednost - rekao je večeras Aleksandar Vučić.

Naglasio je da je će naši građani moći to da iskoriste u nekoj od naših banja i drugim turističkim centrima.

- Od Sokobanje, Vrnjačke banje, Prolom banje, Lukovske, Kuršumlijske banje, Zlatibora i svih ostalih naših divnih mesta u Srbiji - rekao je Vučić.

Napominjemo, da država od korone subvencioniše odmor u Srbiji. Pravo na dobijanje vaučera imaju nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada,  zaposleni građani čija primanja ne prelaze 80.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi,  poljoprivrednici, studenti.

Vaučer za subvencionisani odmor u Srbiji može se koristi na sledeći način:

- vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera;
- vaučer se može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja;
- vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 5.000 dinara od naredne godine 10.000. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika  se ne može naknadno iskoristiti;
- korisnik vaučera prijavu podnosi lično i tom prilikom stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju. Izuzetno, za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading