DRŽAVA DUPLIRA VREDNOST VAUČERA ZA PUTOVANJA U ZEMLJI! U narednoj godini vredeće 10.000 dinara!

Autor:

Vesti

27.12.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smanjujemo broj, samo povećavamo njihovu vrednos, rekao je večeras Aleksandar Vučić

DRŽAVA DUPLIRA VREDNOST VAUČERA ZA PUTOVANJA U ZEMLJI! U narednoj godini vredeće 10.000 dinara!

Foto: Printscreen

Naime, i u 2024. država će subvecionisati putovanja u zemlji.

Razlika je u tome što će ovi vaučeri za odmor vredeti duplo više i iznosiće 10.000 dinara, a za razliku od prethodnih godina kada su iznosili 5.000 dinara.

- Biće 100.000 takvih vaučera. Ne smanjujemo broj, samo povećavamo njihovu vrednost - rekao je večeras Aleksandar Vučić.

Napominjemo, da država od korone subvencioniše odmor u Srbiji. Pravo na dobijanje vaučera imali su nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada,  zaposleni građani čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, 
poljoprivrednici, studenti.

Vaučer za subvencionisani odmor u Srbiji može se koristi na sldeći način:

- vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera;
- vaučer se može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja;
- vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 5.000 dinara od naredne godine 10.000. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika  se ne može naknadno iskoristiti;
- korisnik vaučera prijavu podnosi lično i tom prilikom stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju. Izuzetno, za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Podsticaj turizmu na domaćem nivou je izuzetno važan za razvoj naše zemlje, a ovakvi vaučeri za odmor predstavljaju odličan način da se to postigne. I ne samo to, ovi vaučeri će takođe pomoći i lokalnim turističkim destinacijama i biznisima, koji su još uvek u procesu oporavka od negativnih uticaja pandemije.

Prethodnih godina ljudi su se za ove vaučere prijavljivali na šalterima Pošte Srbije ili na njihovoj veb stranici.  Bilo je potrebno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, koji se moraju priložiti prilikom podnošenja prijave.

Zaposleni sa primanjima ispod 70.000 dinara mesečno trebalo je da  prilože originalnu potvrdu o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu podnošenja prijave. Studenti su prilagali originalnu potvrdu o statusu studenta.

Osobe starije od 65 godina, koje nemaju penziju, pilagali su priložiti potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koristeći obrazac koji takođe mogu preuzeti sa veb stranice Pošte Srbije. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Anja

27.12.2023 19:06

Ovi vaučeri će mnogo značiti posebno penzionerima.

Dada

27.12.2023 19:46

Svaka čast, nas turizam treba negovati i podsticati i privuci nase gradjane da vide lepote svoje zemlje. A ujedno i ljudima koji nisu finansijski snabeveni

Bogoljub

27.12.2023 20:05

Hvala vam što kontinuirano podržavate nezaposlena lica, studente i ostale građane sa nižim primanjima.

Biljana

27.12.2023 20:06

Drago mi je videti da se vodi računa o potrebama svih kategorija građana.