BEOGRAD JE GRAD SA NAJBOLJOM ATMOSFEROM U EVROPI! Iza nas je rekordna turistička godina - Tako je još od 2014. i nastaviće se

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popović je istakao da se praznici u Beogradu slave na jedinstven način, te da to može objasniti veliki broj posetilaca koji se okupljaju u prestonici tokom ovog perioda.

BEOGRAD JE GRAD SA NAJBOLJOM ATMOSFEROM U EVROPI!  Iza nas je rekordna turistička godina - Tako je još od 2014. i nastaviće se

Foto: Todor Milivojević

Miodrag Popović iz Turističke organizacije Grada Beograda istakao je da će ova godina biti rekordna po pitanju turizma, te da će srpska prestonica i ove godine privući veliki broj posetilaca. On je naglasio da Beograd već duži niz godina važi za grad sa najboljom atmosferom tokom novogodišnjih praznika, te da će se i ove godine Trg Republike naći u centru dešavanja, sa koncertima i posebnim programom koji će trajati do Božića.

Popović je istakao da šetajući Ulicom kneza Mihaila, posetioci mogu osetiti da su deo Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, s obzirom na raznolikost jezika i kultura koje se mogu čuti u Beogradu. On je naglasio da je to jedna od karakteristika grada koja privlači ljude iz celog sveta tokom novogodišnjih praznika, te da Beograd postaje omiljena destinacija za proslavu.

Popović je istakao da se praznici u Beogradu slave na jedinstven način, te da to može objasniti veliki broj posetilaca koji se okupljaju u prestonici tokom ovog perioda. On je naglasio da Beograd privlači ljude ne samo iz Srbije, već i iz celog sveta, koji su prepoznali jedinstvenu atmosferu i način proslave praznika u ovom gradu.

Kada su smeštajni kapaciteti u pitanju, Popović je istakao da su već neko vreme popunjeni, ali da se uvek može pronaći slobodno mesto za posetioce koji dolaze u Beograd. On je napomenuo da se tokom ovog perioda povećava potražnja za smeštajem, te da ljudi ulažu u privatni smeštaj kako bi zadovoljili potrebe posetilaca. Takođe, istakao je da tradicionalno praznovanje u Beogradu počinje već početkom decembra, sa raznovrsnim programom koji se izvodi po beogradskim opštinama.

Popović je istakao da je "Ulica otvorenog srca" specifičan beogradski praznik koji se tradicionalno obeležava 1. januara, a koji je počeo da se slavi još krajem 1960-ih godina. Ovaj praznik je karakterističan po tome što je osmišljen da služi onima koji su cele godine služili, a deo je bogatog prazničnog programa koji Beograd nudi svojim posetiocima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading