PLATA OD 70.000 VIŠE NIJE USLOV! Za koji dan počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji!

Autor:

Vesti

04.01.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored povećanja limita za prijavu, ostali uslovi za korišćenje vaučera ostali su nepromenjeni u odnosu na prethodnu godinu.

PLATA OD 70.000 VIŠE NIJE USLOV! Za koji dan počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji!

Foto: instagram.com/007anamatkovic

Prijavljivanje građana za vaučere za odmor u Srbiji, u vrednosti od 10.000 dinara, počinje 15. januara, dok je za ugostitelje počelo od 31. decembra.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Uroša Kandića, za korišćenje vaučera mogu da se prijave zaposleni čija su primanja do 80.000 dinara, a ne do 70.000 kao do sada. U prvom krugu biće podeljeno 100.000 vaučera.

Pored povećanja limita za prijavu, ostali uslovi za korišćenje vaučera ostali su nepromenjeni u odnosu na prethodnu godinu. Pravo na vaučere imaju, pored zaposlenih, i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Vaučer za subvencionisani odmor u Srbiji može se koristi na sledeći način:

- vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera;

- vaučer se može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja;
- vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 10.000. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika  se ne može naknadno iskoristiti;
- korisnik vaučera prijavu podnosi lično i tom prilikom stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju. Izuzetno, za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu. Neophodna dokumentacija varira u zavisnosti od statusa korisnika vaučera, ali uključuje ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading