MISTERIJA DUGA 14 GODINA! Čovek izbrisao svoju prošlost pa nađen mrtav na plaži! SNIMCI NJEGOVIH POSLEDNJIH DANA ZBUNJUJU I NAJISKUSNIJE ISTRAŽITELJE!

Autor:

Vesti

03.12.2023

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Bergmanove smrti, otkriveno je da je patio od raka prostate u odmaklom stadijumu, kao i od nekoliko drugih zdravstvenih problema. Ipak, toksikološki nalazi nisu pokazali prisustvo lekova u njegovom telu, što dodatno zbunjuje istražitelje.

MISTERIJA DUGA 14 GODINA! Čovek izbrisao svoju prošlost pa nađen mrtav na plaži! SNIMCI NJEGOVIH POSLEDNJIH DANA ZBUNJUJU I NAJISKUSNIJE ISTRAŽITELJE!

Foto: Printskrin/Youtube/Aeon Video

Piter Bergman, čovek čije ime i identitet još uvek predstavljaju misteriju, pronađen je mrtav na plaži u Irskoj pre 14 godina. Na njegovo telo naleteli su otac i ćerka koji su džogirali. Iako je proteklo dosta vremena, slučaj i dalje intrigira istražitelje, novinare i javnost. Njegova priča, ispričana na Vice.com, predstavlja neobičnu slagalicu koja i dalje čeka da bude sklopljena.

Putovanje u nepoznato
 

Bergmanova putanja od Derija u Severnoj Irskoj do grada Sligo detaljno je dokumentovana. Činjenica da je uspeo da obriše svoju prošlost i ostane neuhvatljiv intrigira mnoge. Sa nemačkim naglaskom, Bergman je uspeo da zavara osoblje hotela u Sligu, navodeći adresu u Beču, kao svoju. Iako nije traženo, niko u hotelu nije zahtevao lične dokumente od njega.

Niko ga nije tražio

Obično, u slučajevima nestalih ljudi javi se neko od rodbine i prijavi nestanak. Međutim, za ovog čoveka se niko interesovao niti prijavio da ga nema.

Pravo je čudo, da u današnje vreme digitalnih otisaka, nadzornih kamera, kada se čini da je nemoguće pobeći, čini se kako je njemu to uspelo. 

Poslednji dani
 

Idući dan protekao je bez većih incidenata. Bergman je otišao do pošte u 10.49 sati, kupio je osam markica i još neke nalepnice. Kupio je i neke stvari po gradu, a onda se vratio do hotela gde je ručao i povremeno izlazio na cigaretu. Sve vreme je bio sam.

Poslednji dani Pitera Bergmana detaljno su zabeleženi putem CCTV snimaka. Interesantno je to što je pažljivo birao gde će ostavljati svoje stvari, pazeći da ga ne zabeleže sigurnosne kamere. Ovaj potez dodatno baca senku misterije na njegov slučaj.

Čovek je napuštao hotel svakoga dana sa svojom ljubičastom kesom. Kada je bila puna kada je odlazio, a prazna kada se vraćao. Šta je radio u međuvremenu do danas se ne zna. Činilo se kao da je bacao svoje stvari u različite kante po gradu, tako da je pazio da ga ne usnime nadzorne kamere.

 

Medicinske tajne
 

Nakon Bergmanove smrti, otkriveno je da je patio od raka prostate u odmaklom stadijumu, kao i od nekoliko drugih zdravstvenih problema. Imao je i rak kostiju, kao i više srčanih udara. Ipak, toksikološki nalazi nisu pokazali prisustvo lekova u njegovom telu, što dodatno zbunjuje istražitelje.


Nakon što je telo obrađeno s medicinske strane, istražitelji su se suočili sa nedostatkom bilo kakvih identifikacionih dokumenata ili tragova koji bi ih doveli do Bergmanovog pravog identiteta. Odsustvo bilo kakvih veza sa njegovom prošlošću dodatno otežava rešavanje ovog slučaja. Čak su i etikete s njegove odeće odsečene makazama.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Aeon Video

Peter Bergman

 

Na adresi koju je priložio u hotelu, postoji zgrada u Austriji, iako tamo nije zabeležen nikakav Piter Bergman. Pisma koje je poslao u pošti u Sligu nikada nisu ušli u trag.

- Čini se kao da postoji određena svrha u ovome. Sve što je ovaj čovek činio izgledalo je kao da je osmišljeno, od skidanja etiketa s odeće, pa do svega ostalog. Pitanje koje moramo postaviti je: zbog čega Sligo? Ako je hteo upečatljivo mesto da umre, mogao je izabrati bilo koje mesto na zapadnoj obali Irske, ili čak Škotsku. Nešto ga je dovelo ovde, iako mi ne možemo sa sigurnošću reći šta tačno - rekao je Rej Muldering, treći inspektor Irske Garde koji radi na ovom slučaju.


Uprkos svim naporima, istražitelji i dalje nisu uspeli da identifikuju Pitera Bergmana. Ovaj slučaj ostaje jedna od najvećih misterija s kojom se tamošnja policija ikada susrela.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading