SKRNAVLJENJE VERE ILI MODNI TREND?! Haljina koja je izazvala haos na društvenim mrežama!

Autor:

Vesti

17.08.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena ponela haljinu sa likom Bogorodice i izazvala haos na Tviteru.

SKRNAVLJENJE VERE ILI MODNI TREND?! Haljina koja je izazvala haos na društvenim mrežama!

Foto: Prntscrin/instagram.com, Printskrin/spc.rs, Tanjug

Likovi svetaca, kao i mnogih drugih hrišćanskih motiva, sve češće postaju deo modne industrije, te se tako haljine sa likom Bogorodice, Svetog Save, Isusa Hrista mogu sresti i na svim svetskim modnim pistama.

Ipak, ovakve stvari često mogu dovesti do toga da se pređe granica, te da umesto super fešn uspeha dođe do klasičnog skrnavljenja vere.

Upravo to je slučaj sa ženom čija se slika pojavila na društvenoj mreži Tviter, a koja je izazvala lavinu negativnih komentara, gde su se ljudi, najblaže rečeno, zgražavali postupkom žene koja je ponela haljinu gde joj se na zadnjici nalazi slika Bogorodice koja drži Isusa Hrista. 

- Kako su hrabri kad vređaju pravoslavlje, a islam strogo poštuju. Strah od posledica. Ovo je skandal, tako žene shvataju veru, svece, boga. Baš kao i ovi što slave slavu, a pre i posle isprebijaju ženu, decu, majku, psuju boga i kradu. Bože sačuvaj, kakav nivo paganizma - glasili su samo neki od komentara ogorčenih tviteraša.

Verski analitičar Predrag Đokić, u razgovoru za Republiku ističe da je posredi borba protiv hrišćanstva te da su ovakve stvari za svakog vernika zastrašujuće.

- Ovde se radi o skrnavljenju vere, lika Bogorodice, o skrnavljenju hrišćanstva. Ovo je klasičan udar na svakog vernika. Svi ti koji se zalažu za slobode, upravo ovakvim stvarima pokazuju da ljude dele i da smo svi mi koji verujemo za njih građani drugog reda. Zaprepašćen sam takvim postupkom, a dublje gledano, ovakav postupak se može svrstati i u kršenje zakona - objašnjava naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
srbinbre

17.08.2023 18:04

Pronaci proizvodjace tkanina i obracunati se sa njima