IZAZVAO POMOR 13.000 RIBA: Sirovi beton sipao u vodu! Krivična prijava zbog zagađenja

Autor:

Vesti

11.10.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svesno zagađenje reke dovelo je do uginuća 13.000 kalifornijskih pastrmki čime je vlasniku ribnjaka pričinjena šteta u iznosu od 1.290.000 dinara.

IZAZVAO POMOR 13.000 RIBA: Sirovi beton sipao u vodu! Krivična prijava zbog zagađenja

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Grupe za suzbijanje ekološkog kriminala u Vranju, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Vranju, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zagađivanje hrane i vode za ishranu odnosno napajanje životinja.

Osumnjičeni, odgovorno lice preduzeća iz Vranja je, kao izvođač radova na izgradnji objekta u Trgovištu, izvršio je krivično delo na taj način što je u toku izvođenja radova došlo do mešanja smese sirovog betona i vode, kao i slivanja smese u reku Tripušnicu i u ribnjak koji se nalazi u vlasništvu oštećenog.  

To je dovelo do poremećaja fizičko-hemijskih karakteristika vode u ribnjaku i prouzrokovalo uginuće 13.000 kalifornijskih pastrmki čime je vlasniku ribnjaka pričinjena šteta u iznosu od 1.290.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading