UDAR NA REPUBLIKU! Portal Srpskog telegrafa na meti žestokog napada: USLEDIĆE BRUTALAN ODGOVOR!

Autor: Republika

Vesti

28.01.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika, sajt Srpskog telegrafa, našao se na udaru besprizorne pljačke kakva nije viđena na medijskoj sceni u Srbiji!

UDAR NA REPUBLIKU! Portal Srpskog telegrafa na meti žestokog napada: USLEDIĆE BRUTALAN ODGOVOR!

Foto: pritnscreen

Sajber kriminalci, naime, bukvalno i doslovno lansirali su portal koji svojim domenom i dizajnom nije ništa drugo već drugorazredna kopija jedine prave, originalne Republike (www.republika.rs).

Reč je o portalu sa domenom www.republika-rs.com, koji je po svoj prilici pokrenut kako bi se okoristio o ime, uticaj i brend koji ima Republika, s obzirom na to da vizuelnim izgledom (kako u pogledu fontova koje koristi tako i u pogledu strukture portala uz neznatne izneme u korišćenim bojama) podseća na internet portal Srpskog telegrafa.

Da je reč o brutalnom sajber razbojništvu posetioce navedenog portala upozorava i IT gigant Gugl.

Oni koji pokušaju da uđu na navedeni sajt, naime, čeka obaveštenje o tome da je reč o lažnom portalu.

- Portal koji pokušavate da posetite deluje kao lažan. Hakeri nekada kopiraju sajtove praveći neznatne, teško uočljive izmene u adresi portala (URL) - stoji u upozorenju Gugla.

Tek kada se klikne na opciju "ignore", otvara se pomenuti lažni portal, što svakako nanosi veliku štetu originalnom portalu Srpskog telegrafa čitaoce dovodi u zabludu.

 

Republika

Foto: printscreen

Kada kliknete na "ignore" otvara se lažni portal 

Inače, u impresumu lažne Republike kao vlasnik direktor i glavni i odgovorni urednik navodi se izvesni Slobodan Vućićević, izvršni urednik je Nataša Drinić, dok je kao pomoćnik urednika navedena izvesna Draženka Perović.

Foto: printscreen

Impresum lažnog portala 

Pravni tim Medijske mreže, kompanije koja izdaje Dnevne novine Srpski telegraf i u čijem su vlasništvu portali Republika i Srećna Republika već preduzima sve neophodne zakonske mere kako bi se prevaranti isterali na čistac.

U tu svrhu kontaktirano je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i drugi nadležni organi Republike Srbije, a biće pokrenute i odgovarajuće krivične prijave!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Citaoci

28.01.2022 11:33

Obojeni mnogo bre lazete , niste realni

Saša

28.01.2022 12:03

Sve je tačno napisano. Posetio sam desetak sekundi navedenu web stranicu.