OVO JE NAJČEŠĆI SIMPTOM OMIKRONA: Ako ga primetite, odmah se testirajte, a ako posumnjate da prolazite kroz "delirijum" POZOVITE HITNU POMOĆ

Autor:

Vesti

16.01.2022

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Omikron soj postao je dominantan soj i u Srbiji, a širi se doslovce munjevitom brzinom. Simptoma ima puno, a većina je istovetna kao i kod prehlade i ostalih sezonskih virusa, pa je teško utvrditi bez testiranja da li ste zaraženi baš novom varijantom korona virusa.

OVO JE NAJČEŠĆI SIMPTOM OMIKRONA: Ako ga primetite, odmah se testirajte, a ako posumnjate da prolazite kroz "delirijum" POZOVITE HITNU POMOĆ

Foto: Tanjug/AP

No, nekoliko izveštaja koji stižu iz Velike Britanije sugerišu da se većina kovid pozitivnih pacijenata žali na jedan te isti simptom, a reč je o grebanju u grlu.

Studija ZOE COVID, koja se bavi analiziranjem na desetine hiljade zaraženih pacijenata i popisuje njihove simptome, utvrdila je da su bol i grebanje u grlu jedan od glavnih simptoma kod onih koji su se zarazili korona virusom u vreme kada je omikron počeo da se širi, prenosi Žena Blic.

Pored grebanja, peckanja ili bola u grlu, česti simptomi su i neopisiv umor, velike glavobolje, bolovi u celom telu, te noćno znojenje.

Podsetimo, iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju (CDC) poručili su da svako ko ima probleme sa disanjem, upornim bolom ili pritiskom u grudima, nemogućnošću da ostane budan ili ima bledu ili modru kožu, usne ili nokte, te posumnja da prolazi kroz takozvani delirijum, odnosno konfuziju, odmah treba da se obrati ekipi Hitne pomoći.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Viki

17.01.2022 07:50

Kad ga primetim pozelecu mu srecan put. Samo trcite da se testirate, zivite u strahu,to je vas izbor.