DIREKTOR BIA DOBIO PRESUDU PROTIV PREDSEDNIKA GO NARODNE STRANKE U KRUŠEVCU: Gašić će sav novac dati u humanitarne svrhe

Autor: Republika

Vesti

15.11.2021

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić dobio je sudsku presudu protiv predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu Dejana Stevanovića, koga zastupa advokat Vladimir Gajić, zbog povrede časti i ugleda.

DIREKTOR BIA DOBIO PRESUDU PROTIV PREDSEDNIKA GO NARODNE STRANKE U KRUŠEVCU: Gašić će sav novac dati u humanitarne svrhe

Foto: ST/D. KADIĆ

Bratislav Gašić

Osnovni sud u Kruševcu je u septembru tekuće godine doneo presudu da Dejan Stevanović iz Kruševca plati odštetu u iznosu od 350.000 dinara direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću zbog navoda iznetih u emisiji “Studio N1 Live” pri čemu je u nizu neistinitih informacija povredio čast i ugled direktora BIA. 

S obzirom da je Bratislav Gašić ugledni nosilac državne funkcije, direktor BIA, ali i porodičan čovek koji je oženjen i otac troje dece, izneti navodi izuzetno štete njegovoj karijeri i profesionalnom ugledu, ali i njegovoj porodici koja je bila vidno uznemirena povodom iznetih informacija. 

Naime, Stevanović je na pomenutoj televiziji govoreći o tome da je obnova Glavnog trga u Kruševcu prema njegovim rečima "bacanje novca" naveo da je restoran "Pionirski park" izdat u zakup Gašićevom bratu bez tendera na 99 godina.

Takođe, istakao je da je "Bagdala" navodno sređena parama građana Kruševca, a Jastrebac sređen i privatizovan, uz navode da je pomenuti objekat u vlasništvu porodice i prijatelja direktora BIA. 

Stevanović je komentarisao i bivši hotel "Rubin" rekavši da se ne zna ko je novi vlasnik, te da se veruje da se Trg sređuje zbog istog, a zatim izneo i neistine o tenderskoj dokumentaciji za davanje koncesija na izgradnju podzemne garaže pri čemu je naveo da će po projektu "jedan krak izlaza iz garaže biti povezan sa zgradom Kocke koja je u vlasništvu kumovskih veza porodice Gašić”.

Imajući u vidu gore navedeno, kao i utvrđeno činjenično stanje o tome da je Dejan Stevanović u predmetnom TV prilogu izneo niz neistina, sud je shodno odredbi čl. 200 Zakona o obligacionim odnosima našao da tužiocu pripada novčana naknada za povredu časti i ugleda u iznosu od 350.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ZAvram

15.11.2021 22:13

Дивота! Па нека опет Стевановић иде на Н1 да изнесе "истините" чињенице. Свака част челнику БИА што је досуђену суму определио за хуманитарне сврхе. Иначе, Трг косовских јунака веома лепо изгледа после обнове. Не допада ми се онај модернистички шарениш хотела "Рубин", који потпуно одудара од Куће Симића, зграде Управе града, Гла- вне поште,Народног универзитета... Не знам аутора преуређења "Рубина", али му ово помодарство по питању екстеријера не иде на част...Кичерај, до бола... Дречи на километар...

Jovan Jelićj

16.11.2021 18:11

Pa čudime zaŠto Đilas ne tuži ove što tvrde da je pokrao milione.Zašta ga sve optužuju ako nije on bi dobio milione.