INCIDENT U GRADSKOM PREVOZU! Putnici prijavili vozača da je vređao ženu: Ako si već INVALID, plati taksi!

Autor: Republika, 021.rs

Vesti

22.09.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini putnici novosadskog gradskog prevoza požalili su se da je jedan vozač u utorak odbio da osobi s invaliditetom spusti rampu i vređao je. U preduzeću navode da ispituju slučaj i da radnik negira optužbe.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

Jedna od putnica ispričala je da se sve odigralo na stajalištu na Bulevaru Mihajla Pupina, kod Intesa banke, u autobusu broj 998, na liniji broj 12, u pravcu ka Telepu.

- Žena koja je bila u kolicima je zamolila da joj se spusti rampa da uđe u autobus. Ona je bila na srednjim vratima i vozač ništa nije rekao ili uradio. Sugrađanki je bila potrebna pomoć i neke putnice, koje su bile kod vrata, počele su da joj pomažu i spustile su rampu. Valjda kada je video šta se dešava, vozač je više puta kretao da zatvori vrata i vikao 'alo, ne može to da se spusti', nakon čega je i izašao iz kabine, dok je žena u kolicima već ulazila preko rampe. Vikao je na nju da, "ako je već invalid", treba da plati taksi. Mi koji smo bili u autobusu smo se pobunili i počeli da vičemo na njega da treba da ga bude sramota. Kako je žena već ušla u autobus, putnici su vratili rampu na mesto, on je nastavio da vozi dalje. Kada smo došli na stanicu na Bulevaru cara Lazara, kod Doma zdravlja, žena je želela da izađe i ponovo smo joj mi pomagali, jer vozač nije hteo - kaže jedna od putnica.

Po njenim rečima, žena je bila uznemirena, rekavši da se oseća poniženo, te da joj se takva situacija ranije nije događala.

- U svojoj pisanoj izjavi vozač je naveo da mu se putnica nije javila, već je ušla na druga vrata sa ostalim putnicima, te da je on nije mogao videti. On je napisao da je čuo lupanje u vozilu, pa je proverio o čemu se radi i video da je neko od putnika sam spustio rampu. Vozač opovrgava da je vređao osobu sa invaliditetom i druge putnike. Prema iskazu zaposlenog, jedina komunikacija sa putnicima bila je njegovo pitanje ko je spustio rampu i obaveštavanje da to isključivo on mora da uradi - naveli su iz GSP-a.

U dopisu gradskog prevoznika navodi se i da je vozač koji je upravljao navedenim autobusom ranije upoznat sa obavezom svih zaposlenih u preduzeću da se pridržavaju propisanih pravila na radu, zatim pravila ponašanja i ophođenja prema korisnicima usluga gradskog prevoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading