OGLASILI SE IZ UST POVODOM OPTUŽNICE PROTIV BELIVUKA I NJEGOVOG KLANA: Niko nije jači od države

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

30.07.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković potvrđuje da niko nije jači od države i da građani Srbije treba da imaju poverenje u sve državne organe, smatra predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović.

Republika

Foto: Republika

Nenad Stefanović

Stefanović je u izjavi za Tanjug istakao da efikasnost procesuiranja tužilaštva kod ovako složenih predmeta zavisi isključivo od njegove koordinacije sa MUP i BIA.

Ta komunikacija sa MUP-om je nažalost bila otežena, smatra predsednik UST i ukazuje da je dolaskom na čelo MUP-a ministra Aleksandra Vulina, promenama u policiji, a naročito nakon davanja pune podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića državnim organima u borbi protiv kriminala ta koordinacija podignuta na zavidan nivo.

Formirane su udarne grupe i ubrzo je došlo do razbijanja i procesuiranja jedne od najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima, naglaiso je Stefanović.

UST je još jednom apelovalo da se ovakvi krivični postupci, informacije i poluinformacije ne zloupotrebljavaju radi napada na predstavnike državnih organa koji su dali punu podršku, uložili napor i odrekli se slobodnog vremena da bi se procesuirali okrivljeni za najteža krivična dela, a zbog čega su, kako samtra UST, ugrozili svoju ličnu bezbednost ali i neretko bezbednost članova svojih porodica.

Stefanović je pohvalio i kontinuiranu akciju MUP-a pod nazivom "Gnev", kojom je, kako kaže, u kratkom roku zadat snažan udarac svim oblicima kriminaliteta i jasno demonstrirana snaga države.

"Poslata je jasna poruka da će svi koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani. I ova akcija je pokazala posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da zaštiti građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading