Stefanović: Otkriti ko je iz policije i pravosuđa pružao logistiku Belivukovom klanu

Autor: Republika

Vesti

24.07.2021

11:32

"Najavljeno podizanje optužnice protiv Belevuk-Miljković organizovane kriminalne grupe je kraj jedne faze krivičnog postupka, istrage i procena postupajućeg tužioca da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret", izjavio je predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Stefanović

- Pokušaj diskreditacije same istrage koja je u završnoj fazi treba posmatrati kao manevar odbrane da se fokus samog postupka preusmeri na neke druge teme (napad na predsednika Republike, ministra unutrašnjih poslova ali druge predstavnike drzavnih organa koji su učestvovali u procesuiranju ovih lica) a ne ono što jeste predmet postupka, teška ubistva, trgovina narkoticima, zločinačko udruživanje... - kaže on.

Fokus koji bi trebalo, kaže on, da imaju državni organi i njihov apsolutni prioritet rada nakon podizanja optužnice jeste identifikovanje i procesuiranje svih lica koja su eventualno učestvovala u prikupljanju, analizi i prosleđivanju informacija (podataka) iz razgovora dobijenih nezakonitim prisluškivanjem predsednika Republika Aleksandra Vučića i drugih visokih državnih funkcionera.

- Tek tada ćemo dobiti odgovor na pitanje da li je, i ko, bio pomagač i davao logističku podršku pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe iz policije i pravosuđa - zaključio je Stefanović.

Komentari (0)

Loading