(FOTO) KO SE KRIJE IZA VELIKOG USPEHA DAMIRA MIKECA? Olimpijski vicešampion je akter filmske ljubavne priče, egzotičnu koleginicu je zaveo na strelištu i od tada se nisu razvajali!

Autor:

Sport

24.07.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damir Mikec je konačno osvojio jedinu medalju koja mu je falila u šampionskoj vitrini i doneo prvo odličje za tim Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

RepublikaFoto: instagram.com/damir_mikec
Damir Mikec sa svojom suprugom

Mnogo puta je Mikec bio na pobedničkom postolju, ali danas je stigao do onoga što svaki sportista sanja!

Na putu do sna upoznao je i životnu saputnicu, ni manje ni više nego na strelištu, a onda je počela njihova ljubavna priča koja je imala velikog uticaja na Damirovu karijeru.

Mikecov životni put je zanimljiv, rođen je u Splitu, tokom karijere je nastupao na takmičenjima u više od 70 zemalja, a oženio je koleginicu koja se takođe bavi streljaštvom iz El Salvadora Melisu Karbaljo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Mikec (@damir_mikec)

- Upoznali smo se na strelištu i od tada se ne razdvajamo. Malo pomalo naše prijateljstvo preraslo je u ljubav. Zaprosio sam je, ali sam morao i da razgovaram sa njenom majkom i četiri sestre u glavnom gradu San Salvadoru, da bih Melisu doveo u Beograd- ispričao je pre devet godina za "Novosti" Damir Mikec.

Melisa Ivet Karbaljo kaže da ju je Damir osvajao sa mnogo pažnje i onda je pozvao da dođe u Srbiju.

- Nisam znala ni gde je Srbija. Samo su mi rekli da je na jugu Evrope i da u njoj ima snega. Nikada ranije nisam videla sneg, ali mi se zimus nije dopao, bio je leden. Najlepše je gledati sneg iz tople sobe. Ovde sam se smrzla, a potom i skuvala, jer je vaše leto toplije od našeg u Salvadoru- pričala je sa osmehom Melisa.

Damir i Melisa venčali su se u crkvi Ružici na Kalemegdanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Mikec (@damir_mikec)

- Venčali smo se kao pravoslavac i katolkinja uz posebno odobrenje Patrijaršije SPC koje je Melisa potpisala, obavezujući se da će decu vaspitati u našem duhu. Građansko venčanje je bilo na brodu. Tada smo se dogovorili da ćemo se venčati i na katolički način u Salvadoru. To se dogodilo kada smo bili na Panameričkim igrama. Iznajmili smo kuću na plaži, doveli fratra i vesele goste, tako da je bilo lepo- otkrio je Damir.

Srpski strelac je imao tu sreću da odrasta pored svog starijeg brata, Gorana, koji je bio reprezentativac u streljaštvu, a kako je Damir svojevremeno rekao - njegove rezultate je odavno prestigao, pogotovo posle ovog današnjeg kojim se upisao u istoriju srpskog sporta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Mikec (@damir_mikec)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading