Direktorka kovid bolnice u Batajnici: KAPACITETI SU NAM SKORO PUNI, ULAŽEMO NADLJUDSKI NAPOR!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je danas da je pritisak na tu bolnicu ogroman i da se ulažu nadljudski napori.

Foto: Printscreen/RTS
Tatjana Adžić Vukićević

- Na lečenju se nalazi ukupno 900 pacijanata od kojih je 800 na poluintenzivnoj nezi, dok je preostalih 100 u jednici intenzivnog lečenja, od kojih je 60 na respiratoru - kaže Adžić Vukićevićeva za RTS.

Ističe da prethodna noć u bolnici bila izuzetno teška sa 83 prijema i skoro isto toliko otpusta.


- Uočen je rast prijema bolesnika sa teškom kliničkom slikom, kupovalo se vreme tako što su primani u poluintenzivnu negu, a zahtevaju nemehaničku ili čak mehaničku ventilaciju - ukazuje Tatjana Adžić Vukićević.

Prema njenim rečima, više od 40 odsto slučajeva zaraze otpada na britanski soj. Kaže da se teška klinička slika podjednako beleži i kod žena i muškaraca a sve je više i mlađih.

Kako je dodala, najmlađi bolesnik ima 30 godina, tu je i jedna porodilja, a najstariji ima 93 godine.

Navela je da je u subotu bolnicu posetila ekipa norveške televizije i nacionalne novinske agencije, koji su joj rekli su da u tamošnjoj kovid bolnici ima 200 bolesnika.

- Po obilasku batajničke bolnice i snimanja reportaže otišli su sa suzama u očima kada su videli patnju tolikih ljudi - kaže Tatjana Adžić Vukićević.

 

 

Komentari (0)

Loading