POČELA VAKCINACIJA STUDENATA U BEOGRADU: Evo gde i kako se vrši prijava za cepivo!

Autor: Republika

Vesti

23.03.2021

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U studentskoj poliklinici dnevno ima oko 30 zaraženih studenata. U studentskom domu Lola napravljen je izolacioni blok. A vakcinacija studenata u studentskim domovima započeta je danas. U Beogradu će biti dva punkta, u Studentskom gradu i u Studentskom domu Karaburma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U toku dana vakcinisano je više od 1.000 studenata sa posebnim potrebama, hroničnim bolestima, a vakcinisani su i studenti završnih godina medicine.


- Do sada su se studenti vakcinisali u Studentskoj poliklinici u Krunskoj, a od danas ćemo organizovati vakcinaciju i u sudentskim domovima, i trudićemo se tu da organizujemo vakcinaciju kao i na još nekim mestima - navodi Marija Obradović, direktorka Studentske poliklinike.

Goran Minić, direktor Studentskog centra, kaže da je u Studentskom gradu kapacitet 4.600 mesta, a u Studentskom domu Karaburma 1.200 mesta, što je, dodaje, oko 60 procenata kapaciteta.

- Mi smo na raspolaganju ako budu morali i ostali studentski domovi da se otvore za vakcinisanje - dodaje Minić.

Interesovanje za vakcinisanje među studentima je veliko, kažu iz Studentske poliklinike. Studenti će moći da biraju koju će vakcinu primiti, kao i svi do sada od onih koje su odobrene i dostupne u Srbiji. Sve vakcine su odobrene za starije od 18 godina.

- Generalno, svi studenti koji su se prijavili do sada došli su na vakcinaciju i nije bilo onih koji su odustajali, jako su se brzo i dobro organizovali. Postoje i spiskovi na fakultetima gde se prijavljuju oni koji hoće da se vakcinišu - naglašava direktorka Studentske poliklinike.

Direktor Studentskom centra ukazuje da studenti za vakcinaciju mogu da se prijave upravnicima i upravama domovima, kao i studentskim udruženjima na nivou studentskih domova.

Osim u Beogradu, studenti će biti vakcinisani je u Novom Sadu u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u okviru Kampusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading