SIGURNO ĆEMO IĆI NA PRIMENU OŠTRIJIH MERA! Dr Jovanović se oglasila uoči sastanka Kriznog štaba

Autor: Republika

Vesti

12.03.2021

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prenos virusa korona , povećao se ne samo kod nas, nego i u svetu, tvrdi direktorka Instituta Batut Verica Jovanović, i ističe da su mere koje su donete prošle nedelje uticale na smanjenje transmisije u populaciji, ali da je individualna odgovornost od velikog značaja - objasnila je ona u gostovanju na RTS- u.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Dr Verica Jovanović

Verica Jovanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, poručila da je važno da svako poštuje mere o kojima se sve vreme govori, a to su nošenje maski, smanjenje kontakata i poštovanje distance.

- To su mere koje sa svakim novim danom treba da imamo na umu, da bismo zaštitili seve, porodicu i okolinu - rekla je direktorka Batuta.

Kako kaže, zaustavljanje prenosa predstavlja način da se uz vakcinaciju zaustavi širenje kovida u Srbiji.

Danas zaseda Krizni štab, a Verica Jovanović je rekla da će biti razmotrene sve mogućnosti.

- Sigurno da ćemo ići na primenu oštrijih individualnih mera koje svako od nas treba da primeni -rekla je Jovanovićeva.

Na pitanje o pi-si-ar testovovima prilikom ulaska u Srbiju, mogućim zabranama okupljanja i merama kontrole, direktorka Instituta Batut je rekla da bi sve to trebalo razmotriti i da će se videti koje će odluke biti donete.

- Ali ključna odluka je apelovanje na individualnu meru zaštite i korišćenje svih zaštitnih mera - rekla je Jovanovićeva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vacinacija najvažnija mera u borbi protiv korone

Apelovala je i na nastavak imunizacije i istakla da je zadatak zdravstvenog sistem i društva da pozovu sve da se vakcinišu što pre.

Podseća da virus nije prisutan samo u Srbiji, već da se posledice dešavaju u celoms vetu. Kaže da su u bolnicama sve teži slučajevi i da mngi pacijenti zahtevaju pouintenzivnu i intenzivnu terapiju, što je veliko opterećenje i za zdravstvene radnike ali i za pacijente.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojo

12.03.2021 13:03

Povećajte kazne!