Aman ljudi, odlučite se više! Propali članovi SZS-a sada se zovu "Udružena opozicija Srbije", ali ne i sa Boškom u ekipi

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

10.08.2020

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas formirana Udružena opozicija Srbije, koju čine stranke doskorašnjeg Saveza za Srbiju, osim pokreta Dveri, kao i još nekoliko udruženja i sindikata, koji su sa Savezom sarađivali i ranije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
SZS

Cilj "Udružene" je, prema rečima Janka Veselinovića, isti - smena vlasti, svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja, kaže, uključuje i sve oblike građanske neposlušnosti.

Predsednik S SP Dragan Ðilas je rekao da nijedna organizacija sama nije dovoljno jaka da zada jak udarac režimu, imajući u vidu da su protiv njih, kako kaže, "televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve novine sem jedne, kriminalci, te svi građanski i nacionalni ekstremisti, jer za jedne, kako kažu, nisu dovoljno građanski, a za druge nacionalno orjentisani".

 


Vrlo često su i nesvesni protiv nas i oni koji jesu opozicija, ali su prekršili reč datu građanima za bojkot, a doživeli su katastrofalno loš rezultat na izborima.

- Udružena opozicija Srbije je spremna da sarađuje sa svima kojima je istinski cilj da se promeni sistem, a ne da mi dođemo na ta mesta gde sede neki drugi - rekao je Ðilas.

Upitan da li će Udružena opozicija Srbije zajedno nastupati na predstojećim izborima i da li će imati zajedničkog kandidata, Ðilas je odgovorio da nije realno da se već sada govori o izborima 2022. godine.

 


Udruženu opoziciju čine Stranka slobode i pravde Dragana Ðilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića, Demokratska stranka Zorana Lutovca, kao i Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodni pokret Srba sa KiM, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Šumadijska regija i Ðorđe Vukadinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Nikoleta

10.08.2020 13:10

Opozicija se nikada nece sloziti.

Kraljica Beograda

10.08.2020 13:23

Исте оне муљаре без циља и жеље за напретком окупљени око заједничког проблема званог "жеља за повратком у фотеље".

Kale

10.08.2020 13:32

Da zadaju "jak udarac rezimu...", mislim da je ovo i vise nego smesno. Ili je tragikomicno... Mrtva trka.

BozaB

10.08.2020 14:01

Menjaju ime ali ne mogu da promene to sto nemaju podrsku naroda.